Gesmaakt netwerkevent onder VIGC-partners

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde VIGC in de laatste week van augustus zijn strategische partner BBQ. Dat deze samenkomst ieder jaar nog aan populariteit wint, viel op te maken uit de 68 deelnemers die van de partij waren. Onder een stralende zon bij temperaturen van meer dan 30 graden zat de sfeer er al snel goed in. Het waren dan ook de ideale omstandigheden om de zomervakantie in stijl af te sluiten.

Bijna alle VIGC-partners waren goed vertegenwoordigd waarbij de nieuwe strategische partners InDeap, Isi Publishing Innovators, Landa, Qualified Creatives en SwissQPrint extra ‘warm’ verwelkomd werden door Managing Director Jos Steutelings. Onze directeur gaf ook mee dat VIGC dit jaar verder is doorgestegen in het aantal strategische partners waarbij de teller nu al op 26 staat.

In de voor zijn doen korte speech, werden tevens ook de actieve samenwerkingen met o.a. Indufed/Paperpackskills, Grafoc, KVGO, Fespa Belgium, Agoria-Sirris-VLAIO en het Dienstencentrum extra onder de aandacht gebracht. Samenwerkingen die VIGC echt weet te waarderen en waar ook de volgende jaren extra op zal worden ingezet.

Het doel van dit initiatief is om de VIGC-partners met elkaar te verbinden. Op een informele manier worden dan ook ieder jaar toffe gesprekken gevoerd en wie weet zelfs nieuwe samenwerkingen gesmeed. En dit is wat VIGC voor de ganse sector wil doen! Focus op innovatie bij technologie, workflow, proces en businessmodel vormt de kern, maar mensen samenbrengen en netwerken speelt hierin een cruciale rol.

En dat deze gemeenschappelijke aanpak werkt, zien we aan het aantal VIGC-leden dat gestaag blijft stijgen. VIGC heeft met 205 leden recent de kaap van 200 gerond en we hopen daar dit najaar nog een mooi aantal bij te kunnen doen.

Woorden van dank waren er ook voor de trouwe partners waarop VIGC al jaren op kan bouwen. De afspraak werd alvast gemaakt om elkaar op 20 oktober terug te ontmoeten op Het Congres ‘Challenge Accepted!’ in congrescentrum Lamot van Mechelen. Hopelijk in een uitverkochte zaal!

Liesbet Van Camp