“Geen gezeur en niet teveel zelf uitzoeken”

IVA Groep is geen standaard grafische partij. Sterker nog, het grafische aanbod is slechts een van de vele onderdelen van het bedrijf. Het bestaat uit IVA Print & Sign, met alle denkbare grafische oplossingen inclusief signing; IVA Office, met projectinrichting en kantoormachines; IVA Duurzaam, met LED verlichting, zonnepanelen en warmtepanelen; en reclamebureau 390, met communicatieconcepten, grafisch ontwerp en webdesign. De webshop die door Prindustry is ontwikkeld, is ondersteunend aan IVA Print & Sign. Met dit totaalplaatje wil directeur Jaap Valk klanten ontzorgen met een totaalpakket voor hun kantoor.

“We begonnen 32 jaar geleden als printshop”, vertelt Jaap. “Al snel kwam de vraag naar andere producten en diensten. Het huidige concept is geboren vanuit het idee om meer te doen dan alleen grafische productie. Twee jaar geleden hebben we ons bedrijf getransformeerd van een bedrijf dat alleen maar producten en diensten levert, naar een bedrijf wat projectmatig haar klanten ontzorgt. Wij richten een pand in, plaatsen LED verlichting, zorgen ervoor dat de interne en externe signing gedaan wordt en drukken nieuw briefpapier als men verhuisd is. Hiermee kunnen we toekomstgericht blijven. Wij kunnen ons op deze manier blijven ontwikkelen en blijven groeien.”

Service als gemene deler

De klanten van IVA Groep zitten verspreid over het hele land, met een concentratie in de driehoek van Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Het zijn multinationals, advocatenbureaus of kleinere kantoren. Volgens Jaap hebben alle klanten een ding gemeen: “De klant anno 2018 wil meer service. Geen gezeur en niet teveel zelf hoeven uitzoeken. Sommigen gaan puur voor de prijs. Juist daarvoor is het ook handig een webshop te hebben. Hier kun je snel veel vinden en prijzen afwegen. We hebben verschillende webshops, die wij als toevoeging zien in onze service.”

Veel bekende leveranciers

Het contact met Prindustry werd tien jaar geleden al gelegd. “We kenden elkaar al via wederzijdse contacten. Toen vond ik de webshop nog niet een afdoende concept. De laatste jaren is het contact weer aangehaald. Het platform van Prindustry is ontzettend verbeterd. Wij misten bijvoorbeeld een stuk signing in onze oude webshop. Dat vinden we in de nieuwe webshop. Ze hebben nu verschillende bekende leveranciers gekoppeld. Prindustry biedt zo voor een grafisch bedrijf de mogelijkheid om een eenvoudige tool te hebben met een breed assortiment aan grafische producten. Nu mis ik niets meer in de webshop. De service is bovendien uitstekend, er wordt altijd wat met je vragen gedaan.”

Projecten in toekomst

Met zijn huidige aanbod ziet Jaap de toekomst voor de IVA Groep rooskleurig in. Hij kijkt naar de ontwikkelingen in de markt om daarop verder te bouwen. “Op de grafische markt zie je dat sign sterk groeit. Het wordt goedkoper en oplossingen zijn breder toepasbaar. Het mooie drukwerk zal blijven. In conventioneel drukwerk zit geen grote groei. De grote spelers verzorgen vooral het huis-tuin-en-keuken-drukwerk. Voor ons is het belangrijk om temidden van alle markten projectmatige opdrachten te krijgen.”

Klik hier voor meer informatie over Prindustry of neem contact op via info@prindusty.nl of +31 (0)20 822 35 36.