Four Pees & Pragmeta slaan de handen in elkaar

Four Pees, de internationale distributeur van softwareproducten voor de print- en publishingindustrie, bundelt de krachten met Pragmeta, ontwikkelaar en integrator van oplossingen voor de grafische industrie. Deze samenwerking zal Four Pees verder positioneren als gespecialiseerde totaalaanbieder van productiviteitisoplossingen voor de brede grafische industrie.

Four Pees is als internationaal distributeur reeds 13 jaar actief in de grafische industrie. Haar portfolio omvat een compleet gamma van softwareproducten, gaande van Web-To-Print, PDF-verwerking, kleurbeheer, vellenoptimalisatie tot aan de RIP. Four Pees verdeelt die producten over de hele wereld, voornamelijk via resellers, consultants en integratoren. Tom Peire, CEO van Four Pees: “De grafische industrie heeft de laatste jaren grondige veranderingen doorgemaakt. De komst van meer en grotere online spelers, de consolidatie en de internationale concurrentie in de markt vergroot de noodzaak bij grafische maakbedrijven om meer doorgedreven en sneller te automatiseren en informatiseren om marges te handhaven. Tegelijk kampen deze bedrijven met een toenemende uitdaging om de juiste mensen aan te trekken om deze processen en systemen te implementeren. Langs leverancierszijde is er dus nood aan gespecialiseerde bedrijven, zoals Four Pees, die klanten met een specifieke focus op software kunnen begeleiden. Door deze samenwerking versterken wij onze positie om deze nood in te vullen.”

Naast de verkoop van softwareproducten, biedt Four Pees sinds een aantal jaren integratiediensten aan als totaaloplossing voor haar klanten, zodat zij hun productie beter kunnen stroomlijnen. Deze diensten worden zowel rechtstreeks aan eindklanten aangeboden als in samenwerking met bestaande resellers en partners.

Peter Claes, zaakvoerder van Pragmeta, helpt al meer dan 10 jaar drukwerkbedrijven met het optimaliseren en automatiseren van de intake en onboarding orders, alsook het optimaliseren en automatiseren van de verdere verwerking. Pragmeta verdeelt en integreert producten, zoals Enfocus Switch en PitStop, callas pdfToolbox en InSoft Imp. Daarnaast ontwikkelde Pragmeta een eigen order onboarding platform, Metaboard, dat de job van orderbegeleiders vereenvoudigt door de administratie en productie van orderafhandeling naadloos aan elkaar te koppelen. Zo heeft men op elk ogenblik een duidelijk overzicht van waar de orders zich bevinden in de productie.

Peter vervoegt het Four Pees team, ondertussen 10 man sterk, als Solution Architect. Door de samenwerking kunnen de klanten van Pragmeta nu ook steunen op de expertise en bandbreedte van Four Pees. Door het toevoegen van Enfocus Switch en Metaboard aan haar portfolio, zal Four Pees op haar beurt klanten nog slimmere en meer doorgedreven automatiseringsoplossingen kunnen aanbieden.

Verder slaan beide partijen de handen in elkaar om Metaboard verder te ontwikkelen. Vandaag wordt Metaboard vooral geïntegreerd als portaal bovenop bestaande MIS, Web-to-Print systemen en productie-automatiseringsystemen om de bestandscontrole en correctie efficiënt te laten verlopen. Klanten slagen er op die manier in de vele manuele handelingen die er bij dat process komen kijken tot een minimum te herleiden en hun mensen in te zetten bij taken waar ze écht meerwaarde toevoegen.

“Voor Pragmeta is deze samenwerking een logische stap”, zegt Peter Claes, zaakvoerder van Pragmeta. “Pragmeta werkte reeds enige tijd nauw samen met Four Pees. We delen de visie rond een pragmatische en projectmatige aanpak van integratie trajecten. We zijn dan ook van overtuigd dat deze samenwerking al onze klanten ten goede zal komen en dat we zo samen kunnen bijdragen aan hun succes.”

Voor meer informatie kan je terecht op onze website!