Externe auditors voor Dataline MAS Audits

Externe auditors brengen Dataline extra capaciteit voor MAS-audits

Het niveau van workflow-automatisering is vandaag wat de winnaars onderscheidt van de rest. En daar is de MAS Audit Software van Dataline de perfecte en onafhankelijke tool voor. Dataline investeerde de voorbije jaren heel wat in deze state-of-the-art software. Het werd ontwikkeld om ruim 20 jaar implementatie-ervaring van automatiseringsprojecten bij meer dan 1.000 bedrijven te kunnen benutten als objectieve investeringsanalysetool. En daar is duidelijk behoefte aan in de grafische sector. Alle processen en technieken die een printproductiebedrijf vandaag gebruikt, kunnen door deze software in detail worden geanalyseerd. Wat voor een volledig nieuwe en unieke marktbenadering zorgt. Want hoe bepaal je vooraf het mogelijke rendement en de prioriteit van een investering? Door uiterst precies en objectief de kosten en doorlooptijden te berekenen, natuurlijk.

Extra capaciteit voor onafhankelijke audits

De MAS is bovendien een onafhankelijke tool. De software geeft inzage in alle processen en kan dus groeikansen aan de oppervlakte brengen die buiten de scope van Dataline liggen.

In het kader van die onafhankelijke aanpak en om de vele vragen op te vangen ging Dataline op zoek naar externe partners om deze audits uit te voeren. Naast de Business Developers van Dataline zelf heeft het bedrijf ervaren ondernemers als Patrick Tanghe en Marc Verdonck grondig voorbereid om als partner de MAS-audits uit te voeren.

  • Patrick Tanghe heeft een lange staat van dienst opgebouwd in de grafische sector. Niet in het minst via zijn eigen succesvol bedrijf Tanghe Printing nv. Maar de laatste jaren ook als MIS-consultant. Dat allemaal, gecombineerd met zijn stevige reputatie en uitgebreid netwerk in de Belgische grafische industrie, maakt van Patrick onder de bedrijfsnaam ‘MIS Concrete’ de ideale MAS Auditor
  • Marc Verdonck is een echte kenner als het gaat over het digitale- en grootformaatgedeelte van het grafisch spectrum. Marc legde een indrukwekkend traject af via Brepols, Print & Display, Tinkerbell en GSI-Printing. Hij zet sinds enkele jaren zijn kennis in als consultant voor andere grafische bedrijven. Dit zorgt ervoor dat Marc zonder enige twijfel een uitstekende MAS Auditor is.
  • Dataline kreeg ook de vraag van het VIGC om met de MAS Audit software aan de slag te kunnen gaan. Als onderdeel van de regelmatige consulting-opdrachten die het VIGC in Vlaanderen en in Nederland uitvoert werd Carl Van Rooy aangesteld en opgeleid als MAS Auditor. 

MAS is een succesverhaal…

Er is veel vraag van grafische productiebedrijven naar MAS-audits. Dat is logisch. Een grafisch bedrijf krijgt namelijk een helder beeld van de reële kost van elk huidig (deel)proces én van de mogelijke optimalisaties.

Aan de hand van een begrijpelijk en gedetailleerd auditrapport wordt duidelijk waar de grootste en belangrijkste automatiseringsopportuniteiten liggen én waar de meest significante besparingen kunnen gerealiseerd worden.

De MAS Audit Software berekent:

  • welke investeringen het meeste rendement bieden;
  • hoelang bepaalde investeringen nog kunnen uitgesteld worden;
  • bij welke processen momenteel het meest winst te halen is;
  • waar de verborgen kosten zitten;
  • hoeveel FTE’s nodig zijn om de berekende efficiëntie te maximaliseren.

Dirk Deroo, CEO Dataline: ‘Sinds de lancering van de MAS Audit Software op het virtuele VIGC-congres van 2020 hebben we een niet aflatende interesse gezien voor deze tool. Niet alleen van printmediabedrijven die hun processen willen analyseren en optimaliseren, maar ook van andere aanbieders van oplossingen in de grafische industrie. We zijn verheugd dat we daarvoor de ervaring en expertise van extra MAS Auditors kunnen inzetten.’