Masterclass Cybersecurity – ‘Wanneer doe je genoeg?’

 • 28/11/2024
 • 10:00 am - 5:00 pm
 • Canon
  Diegem
 • Vanaf €220

Omschrijving

Ransomware, hacking, data breaches… we lezen er dagelijks over in de pers. De frequentie van dergelijke incidenten is inmiddels zo hoog dat dit stilaan nieuws in de zijlijn wordt. Voor de getroffen bedrijven en personen zijn cyberincidenten echter allesbehalve triviaal. Voorkom dat je bedrijf wordt opgezadeld met een digitale lockdown of erger! De directe kosten en nevenschade kunnen immers hoog oplopen, en hebben een enorme impact op uw onderneming.

Waarom deze masterclass?

Klanten vertrouwen je met hun gegevens. Door digitale printtechnologie en een nieuwe manier van papieren communicatie (kleinere oplages en personalisatie) worden steeds meer data door de klant aan het grafisch bedrijf aangeleverd. Dat vereist dat je er als een goede huisvader mee omgaat, conform de regelgeving, en dus dat je er zorg voor draagt dat die gegevens veilig bij je zijn.

Maar natuurlijk is het dikwijls moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien als het om cybersecurity gaat. Wanneer doe je ‘genoeg’ aan cybersecurity?

Wat kunt u verwachten?

De theorie van cybersecurity zal interactief geïllustreerd worden met praktische toepassingen. Bovendien is er ruimte voor het delen van eigen inzichten en ervaringen in een vertrouwelijke setting. We bespreken de gezamenlijke uitdagingen en bekijken de belangrijkste aspecten die specifiek zijn voor jouw bedrijf. Aan het einde van de dag vertrek je met een individueel actieplan dat de blauwdruk vormt voor het nemen van concrete vervolgstappen om een veilige digitale toekomst voor jouw bedrijf te verzekeren.  

 • ICT essentials en ontwikkelingen: Krijg een grondig begrip van alle aspecten van ICT die nodig zijn om cybersecurity te begrijpen en toe te passen in jouw bedrijfsomgeving. 
 • Cybersecurity essentials: Leer alles wat je moet weten over cybersecurity, van de laatste ontwikkelingen tot het begrijpen van hoe hacks verlopen en welke risico’s ze met zich meebrengen.
 • Het toepassen van een Cyber Security Framework voor je eigen bedrijf: Ontdek hoe je een cyberbeveiligingsraamwerk kunt implementeren dat past bij de behoeften van jouw bedrijf en krijg een overzicht van de interne zaken die nog georganiseerd moeten worden.
 • Vervolgstappen: Krijg inzicht in wat er nodig is om de cyberveiligheid van jouw bedrijf te waarborgen en leer waar je ondersteuning kunt krijgen, ook financieel. Hoe overtuig je het topmanagement middelen vrij te maken voor cybersecurity.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor:

 • alle grafische bedrijven die van zichzelf vinden dat hun cyberveiligheid nog te veel een ad-hoc gebeuren is;
 • startende grafische bedrijven die cybersecurity meteen goed willen aanpakken;
 • kmo’s die voorheen nog niet veel aandacht aan cybersecurity schonken.

#industriepartnerschap #sterkondernemen 

17 Vlaamse innovatiepartners, waarvan VIGC, slaan de handen in elkaar, onder leiding van Agoria en Sirris. Met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren.  

Dankzij de individuele en collectieve diensten van het industriepartnerschap kan u als Vlaams bedrijf rekenen op een schat aan expertise en jarenlange ervaring om uw technologische innovatie op te drijven in de 3 volgende thema’s : Digitalisering, Duurzaamheid &  Industrie 4.0. 

Kostprijs

Leden - €220
Niet-leden - €264

Hier kunnen geen VIGC-innovatiecheques gebruikt worden.

Inschrijven

Docent(en)

Jerry Lenaerts
, Vujadé

Jerry Lenaerts is een bevlogen consultant en verhalenverteller bij ORGfit en Vujadé. Met een uitzonderlijk breed interesse- en kennisgebied, is hij in staat om zelfs de meest complexe uitdagingen te doorgronden en te reduceren tot eenvoudige, begrijpelijke verhalen. Zijn optimisme en expertise zorgen ervoor dat zelfs de meest uitdagende veranderingen binnen organisaties succesvol worden geïmplementeerd. Jerry maakt het veranderproces leuk en begrijpelijk door het te koppelen aan concrete organisatiedoelstellingen en levendige voorbeelden.In zijn vrije tijd begeleidt hij sprekers bij TEDxMaastricht en onderhoudt hij met veel liefde zijn bonsaibomen. Jerry is een nieuwsgierige ontdekkingsreiziger, altijd op zoek naar nieuwe culturen en ervaringen.In 2021 behaalde Jerry zijn certificaat Cybersecurity aan de Harvard University, zijn verworven inzichten brengt hij behapbaar voor iedereen.

Locatie

Canon
Berkenlaan 3
Diegem

Inschrijven

Masterclass Cybersecurity – ‘Wanneer doe je genoeg?’ - 28/11/2024 (Leden) - €220
Masterclass Cybersecurity – ‘Wanneer doe je genoeg?’ - 28/11/2024 (Niet-eden) - €264