EDP Award voor de MultiPress Montage App

De MultiPress CRM/MIS software is vooral erg bekend binnen de offsetwereld. Sinds enkele jaren gebruiken ook sign en grootformaatbedrijven in binnen-en buitenland de applicatie steeds meer, en werd de software functionaliteit specifiek herschreven voor deze bedrijven.

MultiPress software vereenvoudigt en automatiseert de hele workflow, vanaf prijsaanvraag of online order, tot en met product uitlevering, en alles daartussen. Dataline – de firma achter MultiPress – verdiept en verbreedt stelselmatig de functionaliteit van haar software, en zo voegde het recent de Montage App toe aan het MultiPress platform.

Awards voor MultiPress

De MultiPress Montage App werd onlangs nog op de Sign en Print Expo te Gorinchem (NL) bekroond met de Publieksprijs voor de beste Innovatie.

Op 15 Mei mocht Dirk Deroo, ceo van Dataline, de EDP Award 2019 in ontvangst nemen uit de handen van John ter Meer, SignPro Benelux tijdens een ceremonie op de FESPA beurs in München.

De EDP Awards (European Digital Press Association) bekroonden dit jaar 28 innovaties in 5 verschillende categorieën op het terrein van alles wat met de digitale onwikkeling van de grafische industrie te maken heeft. Een technisch experten committee samengesteld uit redacteurs van deze 21 toonaangevende Europese grafische vaktijdschriften onderwierpen deze producten aan een grondige evaluatie. De MultiPress Montage App werd genomineerd, en won de Award voor beste Management Information System in de categorie Software.

De Montage App als sluitstuk

Bij sign en grootformaat bedrijven kunnen klanten pas gefactureerd worden als de opdracht tijdig en correct geïnstalleerd is. Vaak voeren monteursploegen in onderaanneming deze opdrachten uit op één of meerdere locaties.  Het is de montage die het sluitstuk vormt van de hele opdracht en pas als die tot een goed einde is gebracht, zal de klant tevreden zijn en de opdracht ook effectief betalen. Om dit cruciale onderdeel van het hele proces mee te integreren in de adminstratieve workflow, ontwikkelde Dataline een app voor monteurs die hen helpt bij de plaatsing en installatie van grootformaat opdrachten: de Multipress Montage App.

Slimme functionaliteit maakt het verschil

Monteurs van sign en groot formaat bedrijven zijn elke dag op de baan voor het installeren van hun opdrachten. Met deze app maakt Dataline monteurs slimmer en efficiënter. De App geeft signbedrijven volledige controle tot en met het opleveren van de opdracht.

De app geeft monteurs op hun smartphone (iPhone – Android) een volledige briefing vanuit de centraal beheerde project bestanden in de MultiPress. In real-time kunnen ze de montage en oplevering regelen, tijd loggen, foto’s toevoegen aan het dossier en de goedkeuring van de klant registreren.

De App bevat de volgende mogelijkheden:

  • Correcte Planning Plaatsers hebben steeds de correcte planning in de juiste volgorde bij de hand en kunnen rechtstreeks van opdracht naar opdracht rijden en zo hun rij- en werktijden efficiënt plannen.
  • Instructies Bij elke opdracht staan de montage instructies beschreven; de monteurs verliezen ter plaatse geen tijd om uit te zoeken wat er precies moet gebeuren.
  • Registratie De gewerkte tijd wordt ter plaatse geregistreerd met de start-/stoptimer. De app stuurt de gegevens in real-time door naar MultiPress.
  • Notities Problemen, opmerkingen of verrassingen ter plekke? Deze kunnen toegevoegd worden aan het dossier via een eenvoudig notititieveld.
  • Afbeeldingen Foto’s van het geleverde werk kunnen direct opgeladen worden in de app en worden in MultiPress aan het juiste project toegevoegd. Zo wordt een kwaliteitscontrole op afstand eenvoudig.

Met de MultiPress Montage App blijft de volledige controle van elke opdracht behouden, tot en met het opgeleverde einderesultaat.

Voor meer informatie: https://www.dataline.eu/nl/multipress-montage-app.