ECO3 viert 20 jaar Apogee

In 2003 lanceerde Agfa, waarvan de Offset Printing afdeling tegenwoordig verdergaat onder de naam ECO3, met ApogeeX 1.0 een revolutionaire nieuwe prepress automatiseringsssoftware. Het was de eerste workflow die voluit gebruik maakte van het PDF bestandsformaat. Innovatie is sindsdien een constante gebleven in de ontwikkeling van Apogee. XM en SPIR@L rasters, geïntegreerd kleurbeheer, een inslagmodule die automatisch drukvellen vult op basis van pers- en afwerkingsmogelijkheden,… – het ontwikkelteam in Mortsel werkte de afgelopen 20 jaar naarstig verder.

Inspelend op de vragen van de meer dan 10.000 drukkerijen die de software gebruiken, heeft ECO3 Apogee uitgebouwd rond drie kernpunten:

  • De modulaire opbouw van de software staat toe deze te gebruiken in KMO’s maar ook op te schalen voor drukkerijgroepen die vanuit een gecentraliseerde prepress afdeling drukklare data willen distribueren naar verschillende vestigingen.
  • De workflow is zowel geschikt voor commercieel drukwerk als voor groot-formaat opdrachten en verpakkingstoepassingen. Veel grafische ondernemingen diversifiëren immers hun productaanbod maar willen toch de orderverwerking standaardiseren.
  • ECO3 biedt Apogee ook aan als een cloud-toepassing voor klanten die het beheer van deze IT-infrastructuur liever uitbesteden en investeringen in hardware willen vermijden. Daarnaast is Apogee ook beschikbaar via een abonnementsmodel.

Apogee v13 is de nieuwste versie van de software, met bijkomende opties voor het online goedkeuren van drukwerk door verschillende personen, het automatisch aanmaken van ‘versioning jobs’ zoals taalwissels, en nieuwe mogelijkheden in de module voor verpakkingen.

Voor meer informatie over de Apogee Prepress v13 workflow contacteert u best Klaas Vonk.