E-facturering: Hoe werkt dat?

In een steeds meer geconnecteerde (zaken)wereld wil je natuurlijk op een handige en veilige manier e-facturen uitwisselen met al je partners. Dat wordt trouwens meer en meer verplicht op internationale schaal, zeker als je overheden als klant hebt. Hoe ga je daarmee om als printbedrijf?

Waarom vertrouwen op volwaardige e-facturering?

Met e-facturering bedoelen we niet het gekende factureren in pdf-formaat. Dit is namelijk geen gebruiksvriendelijk formaat en laat volwaardige automatische verwerking niet toe bij de ontvanger. Om dit probleem de wereld uit te helpen, kwam de Europese Commissie met een oplossing waardoor een gestandaardiseerde uitwisseling (ontvangen en verzenden) van e-facturen tussen bedrijven en overheden (B2G) en bedrijven onderling (B2B) mogelijk werd: PEPPOL, een internationaal netwerk met een afsprakenkader, een standaardformaat en toepassingen om e-procurement en e-invoicing te faciliteren.

Efficiënte e-facturering via PEPPOL

PEPPOL staat voor Pan-European Public Procurement OnLine. Het netwerk werd in 2008 opgericht als testproject van de Europese Commissie. Via het PEPPOL-netwerk kunnen aangesloten organisaties zakelijke documenten uitwisselen, zoals verschillende elektronische formats.

Het PEPPOL-formaat biedt veel voordelen voor bedrijven die zakendoen met overheidsleveranciers, zoals een enorme efficiëntie-boost en veilige B2B- en B2G-transacties. Het is logisch dat steeds meer grote en internationale B2B-bedrijven naar elektronische facturering in het PEPPOL-formaat vragen.

PEPPOL vanuit MultiPress

Ook bij Dataline kwam steeds meer de vraag binnen om e-facturen in het PEPPOL-formaat te integreren in het financiële verkeer van MultiPress. Daarom gingen we aan de slag met de partner Storecove, een grote internationale speler op het gebied van e-facturering.

Op die manier kan vanaf nu perfect voldaan worden aan regelgeving voor e-facturering via PEPPOL, rechtstreeks vanuit MultiPress. Met een persoonlijke API-key voldoe je aan de e-factureringswetgeving, zowel nationaal als internationaal. Je MultiPress e-facturen in PEPPOL-formaat aanmaken is vanaf nu een fluitje van een cent!

Ontdek deze nieuwe feature op onze blog.

Op 25 november organiseren we ook GRATIS webinars, waar deze feature wordt gedemonstreerd.