Drukkerij Leroyer

De Baltoro en Iridesse Xerox persen stellen ons in staat nieuwe markten te betreden waarop we voorheen geen positie hadden, zoals flyers, folders, brochures en in het algemeen al het reclamedrukwerk.

De Leroyer drukkerij gaat met succes naar digitaal dankzij Xerox Baltoro® inkjetpersen en Xerox Iridesse® persen.

Christophe Clémensat, voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf, vertelt ons over zijn drukkerij, zijn visie op de markt, zijn klanten en de nieuwe mogelijkheden die deze twee productiepersen bieden.

“Wij zijn de derde generatie van een familiebedrijf dat nu 15 mensen in dienst heeft. 

Sinds 1960 zijn wij gespecialiseerd in de automobielsector, voor dealers van alle merken – en sinds lange tijd drukken we administratieve documenten, bundels documenten, notitieboeken…

We hebben zowel zeer kleine klanten als grote groepen, zoals een verzekeringsmaatschappij die ons al lange tijd vertrouwt. Tijdens de laatste jaren hebben we een verandering gezien in het type bestellingen: vaker, maar in kleinere hoeveelheden.

“De Baltoro-pers biedt inkjettechnologie waarmee we documenten kunnen produceren op 300 pagina’s per minuut. Na analyse van de markt is het de enige pers die dit niveau van kwaliteit en kwantiteit van afdrukken die mogelijk zijn met inkjet, voorstelt. 

De Iridesse daarentegen stelt ons in staat om documenten van hoge kwaliteit met een hoge dekkingsgraad te maken.

De aanvullende werking van de twee Baltoro/Iridesse persen stelt ons nu in staat om meer dan 25.000 vellen per uur te drukken. We hebben de allereerste Baltoro Color Accelerator pers ontvangen in Frankrijk. 

Het was de enige in Frankrijk waarbij we fellere kleuren in inkjet hadden en de enige met alle opties die  hoge inktsnelheden bij maximale snelheid toelaat.

Vandaag de dag doen we meer dan 50% van ons werk digitaal en dit zal toenemen. Het digitale is zeer flexibel, we kunnen gemakkelijk nummering, personalisatie doen.”