Drie nieuwe Strategische Partners!

Strategische Partners vormen een belangrijk onderdeel van ons VIGC-innovatiecentrum en -netwerkorganisatie. Naast productiebedrijven en onze hogescholen staan zij mee in voor de innovatie en het ondernemerschap binnen onze hightech grafische industrie. Als VIGC nemen wij hierbij actief de rol op van verbindende factor.

We zijn dan ook heel tevreden dat we ondanks de wereldwijde pandemie drie nieuwe partners mogen verwelkomen in 2021! Op deze manier starten wij het jaar sterk met maar liefst 24 Strategische Partners die samen met ons op een positieve manier de sector zullen inspireren en motiveren met behulp van talrijke activiteiten en acties.

Sappi

Sappi staat bekend als een wereldwijd gediversifieerd houtvezelbedrijf dat zich richt op het leveren van oplossende pulp, verpakkingspapier en speciaal papier, grafisch papier, maar ook biomaterialen en biochemicaliën aan klanten in meer dan 150 landen.

In België kennen we Lanaken Mill (BE, Limburg) dat een geïntegreerd bedrijf is dat chemische, thermische en mechanische pulp (CTMP) produceert op basis van afvalhout uit zagerijen en van snoeihout afkomstig uit duurzaam bosonderhoud. De mill voorziet op deze manier in iets meer dan 60% van de eigen behoefte aan vezelstoffen.

Samen met Business en Development Manger Bob van Buggenum kijken wij uit naar een intense samenwerking waarbij duurzaamheid een centrale rol zal spelen.

Kyocera

Kyocera is een wereldwijde toonaangevende fabrikant van hightech keramiek, elektronische componenten, zonnecellen en kantoorapparatuur. Sinds kort hebben zij de eerste stappen binnen de grafische markt gezet met een eerste High Speed Inkjet Printer.

General Manager KYOCERA Document Solutions Hendrik De Hertogh ziet het VIGC-netwerk als een ideale manier om de markt beter te leren kennen en de kennis ven het enthousiasme van Kyocera te delen met de VIGC-community.

Bobst/Mouvent

Bobst levert apparatuur voor het verwerken, printen en converteren van substraten voor de etiketten-, flexibele verpakkingen-, vouwkarton- en golfkartonindustrie. Het Zwitserse bedrijf is een van de belangrijkste spelers in dit segment van onze sector en zet volop in op innovatie.

Mouvent is het competentiecentrum voor digitaal printen van BOBST, dat zich toelegt op het verkennen en realiseren van de toekomst van digitaal printen.

Sales & Business Development Manager Koen Vlieghe en Marketing & Communication Manager Marta de la Mano zullen samen met het VIGC-team hun kennis over verpakkingen en labels actief delen binnen ons netwerk.

Jos Steutelings
Jos heeft als prepressverantwoordelijke en business proces manager 18 jaar ervaring opgebouwd in de mediasector bij Concentra en Mediahuis. Hij startte in 2014 bij VIGC als senior innovation consultant. In deze functie startte hij het web-to-print project mee op. Sinds april 2019 heeft Jos de leiding van VIGC overgenomen.
Expertisedomeinen waarvoor Jos bij het VIGC kan worden aangesproken zijn: online print, workflow optimalisatie, proces audits, changemanagement, projectmanagement en innovatietrajecten.