Doe jij aan ‘Smart Print Manufacturing’?

ERP/MIS-oplossingen voor printmediabedrijven zouden de enige bron van waarheid moeten zijn voor het bedrijf, de oplossing zou elke functie en elke werknemer in het bedrijf moeten ondersteunen. De realiteit is vaak iets minder rooskleurig: de implementatie van deze software in de bestaande workflows vergt veel toewijding en tijd. Zoveel moeite, Waarom zou je nog een print MIS/ERP-oplossing willen?

Duurzame en allesomvattende transformatie

Het antwoord: duurzame en allesomvattende transformatie. Als het goed gedaan wordt, kan een MIS/ERP-systeem reële en steeds meer realtime gegevens voorzien om operators, productiesupervisors, management en eigenaars te helpen de juiste beslissingen op het juiste moment te nemen. In plaats van ervaring, intuïtie of giswerk, beschikt een volledig geïmplementeerd print MIS/ERP over de exacte gegevens om op elk moment belangrijke bedrijfsvragen te beantwoorden, zoals:

  • Wie zijn mijn grootste klanten en welk percentage van de totale omzet vertegenwoordigen zij?
  • Wie zijn mijn meest winstgevende klanten en producten/diensten?
  • Wat is mijn productiecapaciteit op een bepaald moment en zal ik aan de piekvraag kunnen voldoen?
  • Wie zijn mijn meest succesvolle verkopers? Welk soort werk en welke marges boeken zij?

Smart Print Manufacturing

Dat geavanceerd gebruik van jouw MIS/ERP-oplossing bereiken is dus eigenlijk het doel, op voorwaarde dat dit systeem met jouw andere software samenwerkt om jouw printmediabedrijf naar een hoger niveau te tillen: Smart Print Manufacturing.

Smart Print Manufacturing begint met het stroomlijnen van de input (klanten, job onboarding, en productiemiddelen) om elke productiefase te optimaliseren, inefficiënties en fouten in de productie te elimineren of tot een minimum te beperken en tegelijk de uptime en de productie te maximaliseren. Jouw print MIS/ERP-oplossing moet zowel een upstream als downstream bereik hebben om de productieprocessen te coördineren en te registreren, het zou immers de meest betrouwbare bron van waarheid binnen jouw printmediabedrijf moeten zijn:

  • Kan het online orders ontvangen (via een module of een oplossing van derden) en de klant real-time, op kosten gebaseerde prijzen geven?
  • Kan het orderticket, met alle intenties van de klant, samen met het aangeleverde artwork in jouw prepress workflow reizen?
  • Kan het materiaalgebruik geoptimaliseerd worden door intelligente planning en opdrachtgroepering?
  • Kan het mijlpaalupdates ontvangen van downstream software en apparatuur om het jobticket en de planning bij te werken, terwijl het ook waarschuwingen en meldingen activeert?

Is het antwoord op deze vragen ja, dan merk je dat jouw print MIS/ERP-systeem zich eigenlijk meer als een beheer- en workflowplatform gedraagt voor jouw printmediabedrijf. Dat is precies hoe Dataline MultiPress heeft ontworpen. De hoogwaardige MIS/ERP-software MultiPress werd speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van moderne printmediabedrijven van elke omvang en productietechniek. Naast de hierboven beschreven kern- en geavanceerde modules, heeft MultiPress gecertificeerde integraties met andere toonaangevende software van o.a. Agfa, Enfocus, Kodak, XMPie en vele anderen om relevante productie-informatie upstream en downstream door te geven.

Hou ervan of haat het, printmediabedrijven hebben tools nodig die duurzame en allesomvattende veranderingen mogelijk maken. Smart Print Manufacturing is de volgende evolutie in de drukwerkproductie en velen zijn al goed op weg. Waar wacht jij nog op?

Lees hoe je de stap kan zetten naar Smart Print Manufacturing