Digitaal bedrukken van van metalen containers

Voor de directe digitale decoratie van metalen containers (met als belangrijkste proponenten drankblikjes en aerosolcontainers aka spuitbussen) wordt vandaag voornamelijk UV-inkjettechnologie aangewend naast tonejet technologie. Wat de eerste technologiebenadering betreft, verwijs ik graag naar de artikels die eerder (mei & juni 2023) van mijn hand verschenen zijn in “Eye-Opener” over de digitale decoratie van glazen

Aanmelden

Dit artikel is toegankelijk voor geregistreerde lezers.

Nieuw? Klik hier om te registreren.
Wachtwoord vergeten? Klik hier om te resetten.

Johan Van Hunsel
Johan Van hunsel werkte als Dr. Fysische Scheikunde gedurende meer dan 3 decennia bij Agfa N.V. te Mortsel en dit in diverse rollen en verantwoordelijkheden. Hij startte zijn loopbaan als R&D-projectleider voor digitale offsetdrukplaten en als verantwoordelijke voor de diverse offsetdrukkerijen binnen de muren van Agfa. Hij eindigde zijn loopbaan in Agfa’s Innovation & Technology Office waar hij verantwoordelijk was voor het deelgebied digitaal drukken (incl. inkjet).

Sinds zijn vertrek bij Agfa stelt Johan zijn kennis en vaardigheden beschikbaar als freelance gastdocent, freelance auteur (voor o.m. Grafisch Nieuws/Nouvelles Graphiques en M&C Magazine) en als een technology consultant.