De wondere wereld van folies…laat u bijstaan.

Steeds vaker zien we folies in het straatbeeld, in winkels en thuis opduiken.  Dit is niet zo verwonderlijk. Een goede folie kan immers een oplossing betekenen voor vele uitdagingen. 

De eerste belangrijke toepassing van folies is het overbrengen van informatie.  Of het nu gaat over het aankondigen van promoties en solden, de opening of inrichting van een nieuwe winkel of een verhuis, met een folie kan dit allemaal perfect gecommuniceerd worden.  Zij geven ook een grote vorm van flexibiliteit. Moet de boodschap er voor korte tijd hangen of iets langer, moet de boodschap enkel van buiten naar binnen zichtbaar zijn en niet omgekeerd, voor elke uitdaging bestaat er een geschikte folie.

Wrapping van voertuigen is een andere toepassing die steeds meer aan populariteit wint.  Dit laat je toe om jouw auto, bromfiets, vrachtwagen, boot… naar eigen wens te gaan personaliseren. Een kleurtje dat uniek is of ga je toch voor een speciaal design, ook hier bieden folies talrijke mogelijkheden. En ben je deze dan ook weer beu na een tijdje, geen nood, de folie verwijderen en je kan op zoek naar, alweer, een unieke look.

Iedereen houdt van een warme zomer maar als die warme dagen te lang duren en de hitte zich ook in het huis nestelt en onze nachten bedreigt is dat te veel van het goede. Ook hier bieden folies een mogelijke uitkomst.  Er bestaan specifieke folies om de warmte of UV te weren uit gebouwen en huizen, of net om die felle zon wat te verminderen om een aangename binnenruimte te creëren. Is het wat kouder buiten en wil je het wat warmer maken binnen dan kan de folie ook gebruikt worden om de privacy te verhogen, licht doorlatend maar geen inkijk…

Een laatste toepassing die aan belang wint en die we hier ook even in de kijker willen zetten is het gebruik van folie als decoratiefilm. Heb je een grote muur in jouw kantoorgebouw of huis of is er een grijze buitenmuur die wat saai oogt, met een folie kan je deze omtoveren tot iets leuks en creatief. Naast het meer kleur brengen in de wereld zorgt dit ook voor leuke reacties en interesse.

Ook met duurzaamheid wordt rekening gehouden. Meer en meer PVC-vrije folies komen op de markt. Een trend die we vanuit Igepa Belux, als groothandel, heel hard toejuichen en waar we met plezier onze schouders onderzetten om deze meer ingang in de markt te laten vinden. 

Zoals hierboven beschreven is het aantal toepassingen van folies heel groot. Kijk om je heen en alles wat je ziet kan voorzien worden van een andere kleur, boodschap of afbeelding, zelfs het hemd of T-shirt dat je aanhebt. 

Er zijn dus een groot aantal folies met elk hun eigenschappen, kenmerken en ideale toepassingen. Daarom dat het belangrijk is om u te laten bijstaan bij de keuze van de juiste folie.

Bij Igepa willen we jullie daarbij “ontzorgen”.  We hebben onze eigen product wizards opgesteld. Deze product wizards helpen jullie, aan de hand van heel gerichte vragen het juiste product te vinden.   Stap voor stap worden jullie door de mogelijkheden, applicaties en kernmerken geleid tot u de meest optimale oplossing hebt gevonden.

U vindt de wizards op: https://igepa.be/Standaard/Visuele-Communicatie/

En mocht de wizard het antwoord schuldig blijven, geen nood. Onze specialisten staan u graag met raad en daad bij!  

U kan hen contacteren op:

Email : sign@igepa.be  
Tel : 09 325 45 45