NIEUW… De virtuele beursvloer

Door het wegvallen van de meeste evenementen en beurzen vallen er heel wat informatie- en netwerkmomenten weg dit jaar. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat leveranciers stil blijven zitten en hun innovaties niet uitbrengen. Integendeel! Ondanks de Covid-19 crisis zijn grafische leveranciers volop bezig om hun nieuwe producten en diensten aan de sector voor te stellen. VIGC draagt graag zijn steentje bij aan het verspreiden van deze informatie. Daarom hebben wij voor onze 24 Strategische Partners het initiatief ‘de Virtuele Beursvloer’ gecreëerd.

Tijdens een sessie van maximum een uur zal telkens één Strategische Partners zijn kennis met jullie delen. Dit telkens op een vrijdag van 11u t.e.m. 12u.

Drupa, Fespa, Sign2com, etc. zijn dan wel weggevallen maar dankzij onze ‘Virtuele Beursvloer’ moet u geen enkele innovatie missen. Op minder dan één uur tijd bent u dan ook weer helemaal ‘mee’!


Vrijdag 30 oktober 2020 (11u-12u) – Innovaties door Dataline

Door Dirk Deroo, ceo Dataline & Christoph Krohn, Product Owner MultiPress

Een MIS/ERP systeem is vandaag niet meer weg te denken uit het grafische productiebedrijf. Klantenbeheer, facturatie, calculatie, tijdregistratie, aankoop, logistiek en expeditie, en zoveel meer functies – verlichten de administratieve taken en verbeteren de productiviteit. Zo besparen drukkers, printers, signbedrijven en afwerkers tijd én geld, en kunnen ze competitief blijven.


Maar daar houdt het niet op. Dataline kijkt naar de workflow in de ruimste zin: van eerste contact tot de betaalde factuur, en alles daartussen. Daarom wordt MultiPress steeds verder ontwikkeld, en daarom ook voert Dataline een actief en uitgebreid Certified Partnership programma. Want sterke processen en goed inzicht krijg je door mensen en machines te verbinden, door automatisch data uit te wisselen, door partneroplossingen slim te integreren.


Tijdens deze sessie belichten Dirk Deroo en Christoph Krohn van Dataline een reeks interessante innovaties van de gekende MultiPress MIS/ERP software. Bovendien tonen ze hoe elk productiebedrijf automatiseringsprioriteiten kan bepalen op basis van nauwkeurige analyse.


Vrijdag 6 november 2020 (11u-12u) – Innovaties door Canon

Door Kris Walewijns en Thijs van Thienen Business Development Managers Canon

Innovatie en personalisatie

Covid-19 heeft de noodzaak tot vernieuwing en verbreding van uw dienstverlening versneld en de kracht van gepersonaliseerde prints versterkt. Graag presenteren wij u de laatste markttrends en de daarop aansluitende innovaties in ons brede portfolio van kleinformaat tot grootformaat, van toner tot inkjet. Met deze nieuwe oplossingen kunt u effectief inspelen op deze trends en uw bedrijf op een winstgevende manier laten groeien.


Vrijdag 13 november 2020 (11u-12u) – Innovaties door Chromaluxe

Door …

Info volgt


Vrijdag 20 november 2020 (11u-12u) – Innovaties door Sign en Print Expo 2021

Door Rowdy van den Nieuwenhuizen (Head of Content) en Denise Tompson (Accountmanager)

The power of live: hoe behaal je nieuwe leads en vergroot je naamsbekendheid?

Innovaties tonen, naamsbekendheid vergroten, nieuwe leads genereren, demo’s geven, relaties ontmoeten en oplossingen bieden. Dit zijn een aantal redenen waarom bedrijven behoefte hebben aan fysieke ontmoetingsplekken. Fysieke ontmoetingsplekken die momenteel enorm onder druk staan, maar tegelijkertijd groeit het verlangen naar veilige contactmomenten met mogelijke leveranciers. Fysiek, digitaal of online? De crisis zorgt voor nieuwe trends en innovaties op het gebied van visuele communicatie; denk aan de explosieve groei van e-commerce, vraag naar corona-preventie oplossingen (en signing) en creatieve duurzame communicatie oplossingen. Wij laten zien hoe we binnen internationale eventorganisator Easyfairs omgaan met de crisis en wat het brengt voor de toekomst van Sign & Print Expo; hét event op het gebied van grafimedia en visuele communicatie.

Rowdy van den Nieuwenhuizen (Head of Content) en Denise Tompson (Accountmanager) zijn beide werkzaam binnen het Easyfairs portfolio waar Sign & Print onder valt. Beide hebben zij een bijdrage geleverd aan de evolutie die de van origine grafische vakbeurs vanaf 2018 heeft doorgemaakt. Het doel? De grafische- en sign industrie voorzien van een niet te missen platform en bezoekers 365 dagen in het jaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen deze industrie.


Tot vrijdagmiddag en hou het ondertussen gezond!

Team VIGC