NIEUW… De virtuele beursvloer

Door het wegvallen van de meeste evenementen en beurzen vallen er heel wat infortmatie- en netwerkmomenten weg dit jaar. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat leveranciers stil blijven zitten en hun innovaties niet uitbrengen. Integendeel! Ondanks de Covid-19 crisis zijn grafische leveranciers volop bezig om hun nieuwe producten en diensten aan de sector voor te stellen. VIGC draagt graag zijn steentje bij aan het verspreiden van deze informatie. Daarom hebben wij voor onze 24 Strategische Partners het initiatief ‘de Virtuele Beursvloer’ gecreëerd.

Tijdens een sessie van maximum een uur zal telkens één Strategische Partners zijn kennis met jullie delen. Dit telkens op een vrijdag van 11u t.e.m. 12u.

Drupa, Fespa, Sign2com, etc. zijn dan wel weggevallen maar dankzij onze ‘Virtuele Beursvloer’ moet u geen enkele innovatie missen. Op minder dan één uur tijd bent u dan ook weer helemaal ‘mee’!


Vrijdag 4 september 2020 (11u-12u) – Innovaties door Kodak

Door Kristof Vanden Bussche, Key Account Manager Kodak

Info volgt


Vrijdag 11 september 2020 (11u-12u) – Innovaties door HP

Door …

Info volgt


Vrijdag 18 september 2020 (11u-12u) – Innovaties door CHILI publish

Door …

Info volgt


Vrijdag 25 september 2020 (11u-12u) – Innovaties door Enfocus

Door …

Info volgt


Vrijdag 2 oktober 2020 (11u-12u) – Innovaties door Dataline

Door Dirk Deroo, ceo Dataline

Het succes van printbedrijven hangt tegenwoordig niet meer af van de juiste hardware-investeringen. Het gaat om sterke processen die mensen en machines met elkaar verbinden, om automatische gegevensuitwisseling en intelligente partneroplossingen. Het niveau van de workflow-automatisering is wat de winnaars onderscheidt van de bedrijven die achterblijven. Dat is wat Dataline in meer dan 20 jaar heeft bereikt met ongeveer 1.000 succesvolle MultiPress-installaties. Met MultiPress ERP-software hebben we business adviezen voor een breed scala aan bedrijven, variërend van grotere multi-plant print firma’s over grootformaat bedrijven tot gespecialiseerde niche bedrijven.

Dataline heeft haar uitgebreide expertise gebundeld in een unieke Business Scan Tool, en presenteert: de MAS Audit software. 

Deze unieke software verzamelt alle relevante gegevens van elk business proces in een printmedia productiebedrijf. Strookt uw administratieve workflow met de nieuwe realiteit ? Duren bepaalde processen niet onnodig lang en geven ze ook de juiste rendabiliteit ? Hoeveel kost mijn huidige organisatie en hoeveel zou die eigenlijk mogen kosten ? Onzekere tijden vragen om zekere antwoorden en die krijgt u via de MAS Audit. Met een helder overzicht van alle kritische en relevante inzichten over elke processtap in de bedrijfs workflow. Op basis van slimme software-algoritmen patronen die kunnen worden gerelateerd aan eerdere installaties en vergelijkbare situaties. Dit kan worden gerelateerd aan de opzet van de workflow, de bedrijfsomgeving en het machinepark van het onderzochte bedrijf. Het resultaat is een zeer specifiek, berekend en geprioriteerd verbeteringsplan dat de gehele workflow van het geauditeerde bedrijf kan  omvatten, inclusief een implementatieplan. Tijdens deze sessie licht Dirk Deroo, ceo van Dataline, deze innovatieve tool toe aan de hand van concrete voorbeelden en cases.


Vrijdag 23 oktober 2020 (11u-12u) – Innovaties door Sign en Print Expo 2021

Door …

Info volgt


Tot vrijdagmiddag en hou het ondertussen gezond!

Team VIGC