NIEUW… De virtuele beursvloer

Door het wegvallen van de meeste evenementen en beurzen vallen er heel wat infortmatie- en netwerkmomenten weg dit jaar. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat leveranciers stil blijven zitten en hun innovaties niet uitbrengen. Integendeel! Ondanks de Covid-19 crisis zijn grafische leveranciers volop bezig om hun nieuwe producten en diensten aan de sector voor te stellen. VIGC draagt graag zijn steentje bij aan het verspreiden van deze informatie. Daarom hebben wij voor onze 24 Strategische Partners het initiatief ‘de Virtuele Beursvloer’ gecreëerd.

Tijdens een sessie van maximum een uur zal telkens één Strategische Partners zijn kennis met jullie delen. Dit telkens op een vrijdag van 11u t.e.m. 12u.

Drupa, Fespa, Sign2com, etc. zijn dan wel weggevallen maar dankzij onze ‘Virtuele Beursvloer’ moet u geen enkele innovatie missen. Op minder dan één uur tijd bent u dan ook weer helemaal ‘mee’!


Vrijdag 25 september 2020 (11u-12u) – Innovaties door Enfocus

Door Piet De Pauw, Marketing Team Lead, Enfocus

Enfocus, veel meer dan alleen PitStop.

Veel mensen kennen Enfocus enkel van PitStop. Terecht? Wij vinden van wel, maar ook van niet: Enfocus heeft namelijk veel meer oplossingen, die ook andere afdelingen binnen een grafisch bedrijf helpen.

Op basis van een virtuele rondleiding in een drukkerij toont Piet hoe onze oplossingen voor meer efficiëntie en productiviteit zorgen:
• Op de verkoop- of klantendienst met BoardingPass
• Binnen Prepress met PitStop voor automatische kwaliteitscontrole
• Hoe je vanuit prepress je tentakels naar allerlei andere systemen kunt uitslaan en terug met klanten kunt verbinden dankzij Switch
• Hoe je klanten kunt helpen om betere bestanden aan te leveren met Connect en onze Certified PDF technologie
• Wat bij al deze oplossingen de nieuwigheden zijn


Vrijdag 23 oktober 2020 (11u-12u) – Innovaties door Sign en Print Expo 2021

Door …

Info volgt


Vrijdag 30 oktober 2020 (11u-12u) – Innovaties door Dataline

Door Dirk Deroo, ceo Dataline & Christoph Krohn, Product Owner MultiPres

Een MIS/ERP systeem is vandaag niet meer weg te denken uit het grafische productiebedrijf. Klantenbeheer, facturatie, calculatie, tijdregistratie, aankoop, logistiek en expeditie, en zoveel meer functies – verlichten de administratieve taken en verbeteren de productiviteit. Zo besparen drukkers, printers, signbedrijven en afwerkers tijd én geld, en kunnen ze competitief blijven.


Maar daar houdt het niet op. Dataline kijkt naar de workflow in de ruimste zin: van eerste contact tot de betaalde factuur, en alles daartussen. Daarom wordt MultiPress steeds verder ontwikkeld, en daarom ook voert Dataline een actief en uitgebreid Certified Partnership programma. Want sterke processen en goed inzicht krijg je door mensen en machines te verbinden, door automatisch data uit te wisselen, door partneroplossingen slim te integreren.


Tijdens deze sessie belichten Dirk Deroo en Christoph Krohn van Dataline een reeks interessante innovaties van de gekende MultiPress MIS/ERP software. Bovendien tonen ze hoe elk productiebedrijf automatiseringsprioriteiten kan bepalen op basis van nauwkeurige analyse.


Tot vrijdagmiddag en hou het ondertussen gezond!

Team VIGC