De oneindige mogelijkheden van raamdecoratie

Glaspartijen bieden mogelijkheden voor raamdecoratie bij woningen maar ook bij bedrijven. Bedrijven nog beter op laten vallen? Kies voor een raamfolie met print! Niet alleen verbetert dit de zichtbaarheid, het versterkt tevens de huisstijl van uw bedrijf. Waarom niet elke vierkante centimeter benutten voor een breed scala aan resultaten? Val op met uw product, bedrijf of dienst.

We zien in het straatbeeld verschillende oplossingen voor het decoreren van ramen, bijvoorbeeld met micro-geperforeerde films. Buiten de winkel zien passanten de advertentie. In de winkel kijken klanten en werknemers toch nog naar buiten. Maar raamfolies zijn ook geschikt voor verschillende andere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan decoratie op glas, zoals in een kantoorruimte of in een badkamer. Ook als markering op scheidingswanden is dit materiaal geschikt en creëert u een decoratief effect en voorkomt u inkijk.

Dat je met glasfolie mooie creaties kunt maken zagen we al aan de vele inzendingen tijdens de tweede editie van de Antalis Interior Design Award. Bij de rebranding van een apotheek in Gent werd bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Coala Two Way Vision. Ontwerper Creafor koos voor dit product om de apotheek 24/7 zichtbaarheid te geven. Lees meer over dit project

Over Coala Two Way Vision

Coala Two Way Vision is een transparant monomeer vinyl (120µ) dat speciaal ontwikkeld is voor toepassingen op glas waarbij het beeld zichtbaar moet zijn aan beide zijden. Het vinyl is transparant en 70% van het oppervlak is voorzien van een wit prisma motief. Hierdoor is het beeld zowel bij daglicht als in het donker goed zichtbaar aan beide kanten. Overdag door het licht van buiten naar binnen en in het donker wordt een lichtbakeffect gecreëerd door de verlichting binnen waardoor het beeld aan de buitenzijde goed zichtbaar wordt. Door het prisma motief is er ook nog zicht van binnen naar buiten. Dit is dan ook het grote verschil met een standaard backlit folie.

De zeer duurzame folie met solvent belijming is verwijderbaar zonder lijmresten. Het heeft een goede dimensionale stabiliteit en is warmte bestendig, waardoor het geschikt is voor binnen- en buitentoepassingen. Toepasbaar voor vlak en lichtgebogen glas, etalages, hotels, restaurants en winkelcentra.

Technische informatie

Bedrukking : Eco/mild solvent based inkjet  | Solvent based inkjet  | Latex inkjet  | UV curable inkjet Garanties: op vinyl (onbeprint) : 2 jaar.

Maar er zijn ook andere bedrukbare producten die geschikt zijn voor Window Graphics zoals producten met of zonder lijm. Hieronder een overzicht.

Raamfolies met lijm


One Way Vision film

Geperforeerd vinyl. Wit aan de voorzijde en zwart aan de lijmkant. Aan te brengen aan de buitenzijde van een raam. Overdag kan je van binnen naar buiten goed kijken maar is de inkijk van buiten naar binnen zeer beperkt.

Producten: Coala One Way Vision, Coala View, Orajet 3675, Orajet 3676

Indien lamineren nodig is raden wij Oraguard 297GF, een ultra clear PET laminaat specifiek voor deze toepassing, aan.
 

Zandstraalfolie

Verkrijgbaar in een versie dusted en frosted, de meest gebruikte folie voor privicy toepassingen. Bedrukking is mogelijk om een exta boodschap/uitstraling te geven aan het geheel. Zijn ook beschikbaar met Air Free belijming voor makkelijkere plaatsing zonder luchtbellen.

Producten: Coala Frosted, Coala Frosted Air Free, Coala Dusted, Coala Dusted Air Free
 

Ultra Clear

Bekleven van een glaspartij waarbij de transparante delen in het ontwerp ook 100% transparent moeten blijven kan perfect. Orajet 3352F is een bedrukbare ultra clear polyester film die voorzien is van een polyester backing film die ervoor zorgt dat ook de lijm perfect doorzichtig is. Deze combinatie zorgt er dus voor het quasi niet zichtbaar is dat er een folie op het raam zit.

Tip : Bescherming van de print nodig? Bedruk in spiegelbeeld en kleef aan de binnenzijde van het raam. Perfecte oplossing, goedkoper dan lamineren en beschermd tegen vandalisme!

Raamfolies zonder lijm:

Bij producten zonder belijming is het risico op lijmresten bij het verwijderen van de folie onbestaande. Plaatsen en verwijderen gaat zeer makkelijk evenals het herpositioneren en eventueel hergebruiken van de prints.
 

Statisch hechtende film

Electrostatisch monomeer vinyl dat zonder lijmlaag hecht op gladde, niet poreuze oppervlakken.

Wanneer bedrukt met solvent inkten kan het ook met de bedrukte zijde tegen het glas gekleefd worden. Dit maakt bijvoorbeeld reclame of decoratie aan de binnenkant van een etalage mogelijk waardoor de afbeelding ook vanaf buiten zichtbaar is.

Beschikbaar in een witte en transparante variant.

Producten : Coala Cling Film White S, Coala Cling Film Transparant S
 

Zelfhechtende film

Polyester films voorzien van een gepatenteerde zuigkrachttechnologie. De film wordt als het ware tegen het oppervlak aan gezogen. Hierdoor zeer eenvoudig aan te brengen en te verwijderen, ook na een langdurige toepassing. Ook meermaals te herpositioneren. Ideaal voor onervaren plaatsers zoals bv winkelpersoneel.

Geschikt voor toepassingen op glas of andere gladde, vlakke ondergronden : etalages, TV schermen, schermen van tablets, koelkasten, etc.

Om het plaatsen van grote prints te vereenvoudigen kunnen die, net zoals bij zelfklevende producten, ook nat worden aangebracht.

Verkrijgbaar in een witte en transparante versie. De transparante versie is ultra clear en na plaatsing dus quasi onzichtbaar op glaspartijen. Geschikt voor binnentoepasingen en tot 6 maanden inzetbaar bij buitengebruik. De transparante versies kunnen ook in spiegelbeeld bedrukt worden en aan de binnenzijde van een glaspartij aangebracht worden waardoor het beeld perfect zichtbaar is aan de buitenzijde van het raam en tegelijkertijd ook beschermd is tegen vandalisme.

Producten : Coala White Tack S, Coala Clear Tack S, Coala Clear Tack UV (enkel voor bedrukking met UV Curable inkjet)

Meer weten of advies nodig bij uw specifieke project? Just ask Antalis!