De grootste print-on-demand fabriek komt in Duitsland

Boekengroothandel Libri en zusterbedrijf BoD, specialist voor de uitgave van digitale boeken, laten een nieuw distributiecentrum bouwen. Dit dc wordt Europa’s grootste en modernste print-on-demand centrum.

Bij de oplevering van de fabriek in het najaar van 2021 zullen er miljoenen binnenlandse en internationale titels beschikbaar zijn voor lezers, permanent, binnen één dag en duurzaam geproduceerd.

De productie- en levertijd van paperbacks wordt teruggebracht van twee of drie dagen tot één dag. In de toekomst is er geen verschil meer in levertijd van boeken op voorraad en net nieuwe boeken.

Libri exploiteert straks een van de efficiëntste omnichannel distributiecentra ter wereld in deze branche. Het dc bevoorraadt 3800 kantoorboekhandels en 1200 internetwinkels via alle kanalen. Boekenliefhebbers die niet in de winkel willen kopen, kunnen hun boeken ook bestellen via het online platform van erkende Libri-dealers en ze rechtstreeks vanuit Bad Hersfeld thuis laten bezorgen.

De buitenconstructie van het warehouse, met een vloeroppervlak van 10.000 vierkante meter, is in oktober opgeleverd. De onderverdieping biedt ruimte aan de drukmachines, de print-on-demand productie en de papieropslag. Het logistieke systeem en de transportbanden komen op de bovenverdieping. In de toekomst worden hier dagelijks maximaal 50.000 boeken afgedrukt en binnen één dag verzonden.

Blokboek.com
Dit artikel werd één op één overgenomen van www.blokboek.com