De belangrijkste social media marketingtrends voor 2023

Het opbouwen van actieve online communities is cruciaal voor je merksucces in 2023. Dat zeggen social media marketeers in het ‘2023 Global Social Media Trends Report’ van HubSpot en partner Meltwater.

Het rapport is gebaseerd op onderzoek onder 1.269 social media marketeers in de EMEA-regio, waaronder 100 marketeers in de Benelux en Scandinavië.

Meer Europese bedrijven dan ooit zetten in op social media advertising. Bijna de helft (46%) van de marketeers zegt dan ook van plan te zijn om hun social media marketingbudget in 2023 te verhogen. Hun voornaamste doel is het vergroten van de merkbekendheid en -betrokkenheid. De grootste uitdaging is om voldoende tijd en middelen te vinden. Zo geeft meer dan de helft (53%) aan te werken met een team van maximaal vijf personen en 30% doet het zelfstandig of met slechts één collega.

Het rapport identificeert 10 trends. Hierbij een greep:

  1. Vergroten van de betrokkenheid. Bijna 90% van de respondenten zegt dat het opbouwen van actieve online gemeenschappen cruciaal is voor succes in 2023. Zij zien Instagram en Facebook als de meest effectieve platforms voor dit doel.
  2. Meer social selling. Bijna 80% verwacht dat mensen vaker producten zullen kopen via social media-apps dan via externe sites zoals Amazon. Driekwart van de marketeers heeft als belangrijk doel om de verkoop via social media-apps dit jaar te verhogen.
  3. Verschuiving van klantenservice. Meer dan 70% van de ondervraagde marketeers geeft aan dat hun bedrijf klantenservice aanbiedt via social media en 81% gelooft dat dit in 2023 het voorkeurskanaal van klanten wordt (of blijft).
  4. Samenwerking met micro-influencers. Ruim 85% van de respondenten ruilt beroemdheden in voor micro- en nano-influencers. Deze influencers hebben minder dan 10.000 volgers, zijn minder duur en hebben hechte communities. Marketeers geven aan dat in hun influencer keuze de kwaliteit van de content steeds belangrijker wordt dan het aantal volgers.
  5. Meer unieke en gepersonaliseerde content.

Check hier het volledige overzicht van alle trends en onderzoeksresultaten.

Blokboek.com
Dit artikel werd één op één overgenomen van www.blokboek.com