PDF-scan

Uit onze infodesk merken we dat er heel wat vragen zijn rond PDF, daarom biedt VIGC regelmatig trainingen zoals ‘PDF-problemen detecteren/oplossen/vermijden’. Nu kunnen we nog een stapje verder gaan en de mogelijkheid bieden om eventuele knelpunten in een eerder stadium te detecteren via een ‘PDF-scan’.

Als lid van de Ghent Workgroup kan VIGC, drukkers begeleiden in het behalen van het “certificaat voor conformiteit met de Ghent PDF Output Suite 5.0”.

What’s in it for you?

Hiermee kan een bedrijf aantonen dat hun moderne workflow PDF/X-4 conform is en probleemloos de speciaal uitgewerkte bestanden kan verwerken.

De naam van een gecertificeerd bedrijf zal vermeld worden op de website van GWG en deze informatie kan gebruikt worden op eigen website/communicatie van het bedrijf en toont daarmee dat een PDF met zekerheid goed door hun systeem zal kunnen verwerkt worden.

Een PDF/X-4 testfile bevat allerlei elementen, waarin specifieke aspecten van de PDF/X-4 standaard worden getest en die ook gewoon in een dagelijkse PDF/X-4 productiefile zouden kunnen aanwezig zijn.

Er zijn twee levels:

  • Level 1: pagina 1-4 met CMYK en steunkleuren
  • Level 2: idem level 1 EN pagina 5-6 met ICC-gebaseerde kleuren

Procedure

Deze is heel erg eenvoudig.

Het bedrijf dat zich wil certificeren krijgt via VIGC een gepersonaliseerde testfile van zes pagina’s en een korte uitleg waarna het deze file via de normale productie workflow laat lopen.

Als het resultaat ok is, kan men het resultaat laten valideren en krijgt het bedrijf een certificatie, die geldig blijft gedurende 2 jaar.

Indien er zich problemen zouden voordoen bij de validatie kan het VIGC helpen bij het oplossen van deze problemen. Je kan het ook zien als een opleiding/begeleiding om deze PDF/X-4 zonder problemen te kunnen verwerken.

Het grote voordeel van deze werkwijze dat je vooraf al bijna kan inschatten of een file problemen geeft in de workflow en zodoende ook al kan anticiperen op de verwachte problemen.

Kostprijs

Wat kan je concreet verwachten

Voor dit bedrag krijg je een korte telefonische inleiding als begeleiding, een gepersonaliseerde testfile, een handleiding, de controle door VIGC en bij een geslaagde validatie ook  het officieel certificaat en het logo door Ghent Workgroup.

Indien er begeleiding ter plaatste gewenst is, neem dan eerst even contact op voor extra prijsinformatie.