‘Connected’ print in de lift

Nieuwe generatie iPhones & NFC

Met de integratie van elektronica in verpakkingen en labels gaat het de goede kant uit. Vooraleerst maakt Apple recent bekend dat de nieuwe generatie iPhones rechtstreeks NFC-tags kunnen uitlezen. Dit kon reeds met een aantal Android-gestuurde smartphones maar voor de Apple iPhone was er tot nog toe een App vereist. NFC staat voor Near Field Communication: door het NFC-label te taggen (in het bereik te brengen van de smartphone) ontvangt de smartphone van het label de opdracht om een specifieke webpagina te openen en een digitale beleving te starten.


Fig. NFC-tagging nu zonder extra app op de nieuwe iPhones.

Kampioenenbier deel2

Verder duiken er indrukwekkende nieuwe creatieve concepten op in het connecteren van print met de digitale wereld. Wat te denken van de samenwerking tussen het IoT-bedrijf Talkin’things en Multi­Color Corporation (MCC)? NFC en ‘augmented reality’ worden hier gecombineerd om de productervaring van het nuttigen van een biertje tot een nieuwe dimensie te verheffen.

Het flesje scannen via een mobiele app start een interactieve dialoog op met het doodshoofd op het flesje Black Red Ale beer (concept van het kampioenenbier van enkele jaren geleden!). Extra’s zijn er in software die tracht je gemoedstoestand te achterhalen en hiermee een aantal conservatiescenario’s aan te sturen. Bekijk hier de website.

Verder zit in het label ook een NFC-tag geïntegreerd. Deze detecteert het openen van het flesje en is een bijkomende trigger in de dialoog tussen consument en het pratend doodshoofd.

Het flesje en de campagne zelf met eigen ogen zien? Meer te weten komen over deze technologie en welke deuren deze kan openen? Je komt er alles over te weten tijdens de VIGC-opleiding ‘Introductie in printed electronics. Geen tijd voor de opleiding? Maak dan op 25 oktober kennis met de technologie van morgen op de studiedag Connect! ‘printed electronics’ als motor voor IoT.