Cartamundi fablab(t) in Turnhout

Het stadsbestuur van Turnhout lanceert het project ‘Games, Cards & Comics’. De stad werkt daarvoor samen met Cartamundi, Strip Turnhout en Game Brewer. Het doel van het project is om Turnhout nog meer op de kaart te zetten als stad van het spel, de speelkaart en het beeldverhaal.

Binnen dit project worden drie acties opgezet. Één actie is ‘The Storybox’, waarbij handelspanden in het stadscentrum onder handen worden genomen door striptekenaars. Een tweede actie houdt in dat er toonaangevende sprekers uit de wereld van strip- en spelmakers worden uitgenodigd om lezingen te geven.

Het derde en meest opvallendste initiatief is ongetwijfeld de inrichting van een ‘fablab’ in het Nationaal Museum voor de Speelkaart. Een fablab is een publiek toegankelijke experimenteerruimte voor 3D-printing-toepassingen met als doel kennisdeling. Specifiek voor het project ‘Games, Cards & Comics’ krijgen spelontwikkelaars en striptekenaars de gelegenheid om hun creatieve ideeën om te zetten in prototypes. Ze kunnen hierbij rekenen op de ondernemingen Game Brewer en Cartamundi, die hun expertise ter beschikking stellen.