Canon print banner van 1 kilometer lang voor nieuwe kunstproject Wim Tellier op de Océ Colorado.

Eind juni stelde fotograaf / conceptueel kunstenaar Wim Tellier zijn nieuwste project voor op het strand van de kustgemeente Knokke-Heist. Wim Tellier, gekend om zijn kunstinstallaties met grote blow-up foto’s, ging ook deze keer de “grote maten” niet uit de weg en voegde er het gegeven “grote aantallen” aan toe: de installatie is opgebouwd uit 600 foto’s van 1,60 x 2 meter. Deze foto’s werden gebundeld in een tijdlijn van 1 km. Nadien werden met die foto’s letters gevormd die tot 22 meter hoog zijn. De letters vormden samen het woord ‘RESPECT’

De foto’s van de installatie kwamen tot stand in een hechte samenwerking tussen de kunstenaar en zijn klanten, sympathisanten, relaties.  Elke foto is het resultaat van een dubbele print: een foto uit het verleden van de persoon in kwestie, een gebeuren, een ervaring, een momentopname van een relevant ogenblik uit het bestaan van die persoon.  Daarover kwam een actuele opname door Tellier van die man of vrouw. Het resultaat: een uniek fotografisch document. Persoonlijk en ook niet.

Canon België ondersteunde Wim Tellier met het project door de tijdlijn van 1 km te printen op de nieuwe Océ Colorado 1640 printer. Dankzij de productiviteit van deze nieuwe printer waren minder dan 40 printuren nodig om de hele tijdlijn te printen.

Bekijk hier de video van het indrukwekkende project.