Canon print 5 delen van een Wallcovering op 5 verschillende plaatsen in de wereld.

Iedereen die al met grootformaat printers gewerkt heeft, weet dat het zeer moeilijk is om een print die in verschillende stroken geprint wordt te produceren. Heel vaak zijn de stroken niet even lang of zijn er kleurverschillen tussen de verschillende stroken.

Om aan te tonen dat Canon’s nieuwe UVGel technologie deze problemen volledig oplost, ging Canon volgende uitdaging aan:

Canon vroeg aan 5 klanten, verspreid over de wereld om hetzelfde bestand te printen op hun Colorado 1640 printer. Ze gebruikten hiervoor hetzelfde zelfklevende printmateriaal en verstuurden de print naar Canon USA. Daar werden de 5 stroken naast elkaar op een muur gekleefd en getoond tijdens de SGIA Expo in Las Vegas. De bezoekers aan SGIA Expo konden op deze manier de uitstekende maatvastheid en kleurconsistentie van de UVGel technologie zelf vaststellen.

Deze klanten namen deel aan de uitdaging:

  • Group Imaging, Verenigde Staten
  • Lamcom Technologies Inc, Canada
  • Printec Inc, Japan
  • Signex, Australië
  • The Bigger Printing Co, Verenigd Koninkrijk

Bekijk hier de video over de uitdaging.

Elke klant filmde het printen van zijn deel van de muur. Bezoek ook de Wallcovering website met alle videos van de klanten die deelnamen aan de uitdaging.

Voor meer informatie over de uitdaging en UVGel technologie, contacteer Roel Wijnants, via roel.wijnants@canon.be of 02/729 41 75