Canon: Creatief reliëf printen met Océ Touchstone

Canon’s Océ Touchstone is een geavanceerde printoplossing voor toepassingen als grootformaat graphics, decoratiematerialen en verpakkingen. Deze nieuwe oplossing stelt grafische producenten, signmakers en leveranciers van decoratiematerialen in staat om een Océ Arizona flatbed-printer te gebruiken voor het printen van meerdere lagen. Dit resulteert in printeffecten die textuuroppervlakken, reliëf, metallic-accenten en verhoogde belettering nabootsen.

Océ Touchstone is een end-to-end oplossing die bestaat uit vier afzonderlijke componenten: een plug-in ontwerptool voor Adobe Photoshop, de ONYX Thrive workflow-oplossing, Océ Touchstone-software die gebruikmaakt van de technologie van Océ ALPS (Advanced Layer Printing System) en een Océ Arizona 1200 of 2200 serie grootformaat flatbed-printer. De complete oplossing is zorgvuldig geïntegreerd om het printen van lagen eenvoudig en betrouwbaar te maken, waardoor zowel printbedrijven als ondernemingen in de verpakkings-, display- en industriële sector waarde kunnen toevoegen aan klantprojecten en hoogwaardige toepassingen kunnen produceren.

Innovatieve manieren om zich te onderscheiden

 

“Printbedrijven zijn op zoek naar innovatieve manieren om zich te onderscheiden en toegevoegde waarde te creëren voor klanten. Ontwerpers en drukwerkinkopers zijn op hun beurt steeds vaker bereid meer te betalen voor een stijlvollere en effectievere uitstraling van het eindresultaat. Deze trend wordt bevestigd door een recent onderzoek van InfoTrends. Hieruit blijkt dat 89 procent van de drukwerkinkopers en 43 procent van de grafisch ontwerpers meer verwachten te betalen voor toepassingen met textuur of prints voorzien van meerdere lagen”, zegt Mark Lawn, director van de Graphics & Communications Group van Canon Europe. “De materialen die op de Océ Arizona worden geprint, kunnen nu worden verrijkt met unieke texturen, reliëf of metallic-accenten voor opvallende effecten. Dit resulteert in een grote aantrekkingskracht op allerlei markten, waaronder signage, decoratiematerialen en verpakkingen. Het vergt flatbed-technologie met een perfecte beeldregistratie, zoals een van de Océ Arizona-printers, om de betrouwbare en nauwkeurige druppelplaatsing te bereiken die nodig is voor optimale resultaten bij het printen van meerdere lagen. Océ Touchstone stelt grafische bedrijven in staat een fascinerend en tastbaar element aan hun aanbod toe te voegen.”