Caldera lanceert een nieuwe oplossing voor prepress-automatisering

Four Pees is verheugd de lancering van een gloednieuw Caldera-product aan te kondigen: PrimeCenter. Deze oplossing voor prepress-automatisering helpt digitale breedformaatprinters tijd te besparen bij de voorbereiding van afdruktaken. Daarmee verschuift Caldera zijn focus van ‘printklaar’ naar ‘productieklaar’. Dit nieuwe product van Caldera werd ontwikkeld in samenwerking met Zünd en is vanaf nu verkrijgbaar!

Meer weten

De nieuwe softwareoplossing bevindt zich vóór de RIP in het printproces en kan gemakkelijk geïntegreerd worden in een Print&Cut-workflow om de productie te schalen. PrimeCenter brengt niet alleen preflight, bleeding en nesting samen in één tool, maar vermindert ook het aantal manuele fouten en bespaart tijd bij de voorbereiding van de bestanden door verschillende soorten binnenkomende afbeeldingen van klanten – PDF, tif, jpeg en png – automatisch voor te bereiden en te optimaliseren. De bestanden worden gepreflight, gemarkeerd en genest tot productieklare lay-outs, waardoor je kostbare tijd bespaart tijdens het prepress- en productieproces. PrimeCenter is geen vervanging voor de RIP: de software stuurt namelijk niet rechtstreeks printers of snijplotters aan, maar fungeert als een firewall, waardoor eerdere problemen in de productiefase voorkomen worden.

Caldera PrimeCenter biedt gebruikers heel wat voordelen. De software zorgt ervoor dat je kostbare tijd bespaart bij de voorbereiding van taken voor Print&Cut-productie, wat de automatisering en de productiviteit van de operator verhoogt. Met de geoptimaliseerde nestingfunctie bespaar je bovendien materiaal en hoef je minder tijd te spenderen aan nesting en lay-outs. Manuele nesting en snijmarkeringen worden vermeden. PrimeCenter kan de metadata van taken injecteren, waardoor de productie gestroomlijnd wordt en het mogelijk is om met behulp van XML de volledige workflow te tracken om verbinding te maken met MIS- en ERP-oplossingen.

Het nieuwe product is geschikt voor printbedrijven van elke grootte en is vooral bedoeld voor prepress-operatoren die de bestanden voorbereiden voor de productie. Het PrimeCenter omvat unieke acties om de productie van roll-ups, POS, stickers, backlits, banners en veel meer te automatiseren. Voor kleine eenmanszaken betekent dit een aanzienlijke tijdsbesparing, aangezien de eigenaar-operator een speciale interface kan gebruiken die naadloos aansluit bij de RIP. In grotere printbedrijven vermindert PrimeCenter het grote aantal repetitieve taken die prepress-operatoren dagelijks uitvoeren.

Het nieuwe product wordt uitgebracht in drie verschillende versies:

  • Met PrimeCenter Basic dienen gebruikers manueel een combinatie van acties, zoals preflight, nesting en bleeding, in te voeren in zogenaamde ‘recepten’.
  • PrimeCenter Pro is een verbeterde versie, waarbij recepten semi-automatisch worden toegepast via de automatische import van binnenkomende bestanden. Er worden automatisch lay-outs gegenereerd, maar ze worden niet rechtstreeks geëxporteerd naar de controleur of de RIP.
  • Met PrimeCenter Max worden de lay-outs van de binnenkomende bestanden ook automatisch geëxporteerd naar de controleur of de RIP.

PrimeCenter is nu verkrijgbaar! Neem voor meer informatie over beschikbaarheid, prijs, opties en investeringsrendement contact op met Four Pees, de Caldera-distributiepartner voor de Benelux, via sales@fourpees.com.