Caldera kiest Four Pees als verdeler voor de Benelux

Caldera, de Franse expert in RIP-software, is verheugd om aan te kondigen dat het Four Pees heeft aangesteld als verdeler voor de Benelux. Four Pees is een internationale verdeler van softwareoplossingen voor samenwerking, automatisering en kwaliteitsoptimalisatie in de print- en publishingsector en heeft uitgebreide ervaring met softwareoplossingen voor grootformaatdrukwerk. De samenwerking gaat van start op 1 april 2019.

Met Four Pees als verdeler kan Caldera rekenen op een lokaal team dat resellers en eindgebruikers zowel op technisch als commercieel vlak beter dan ooit kan bijstaan. Four Pees beschikt over een uitgebreid aanbod producten voor web-to-print, PDF-verwerking, automatisering en kleurbeheer en heeft bovendien ervaring met RIP-oplossingen. Dat maakt van Four Pees de ideale partner bij het implementeren van Caldera’s holistische visie op workflows voor grootformaatdrukwerk.

Aanvankelijk zal er gefocust worden op de lancering van Caldera versie 12. Versie 12 biedt een verbeterde gebruikerservaring door design en business dichter bij elkaar te brengen. Het softwarepakket omvat ook Digital Licences en CalderaDock, nieuwe tools die gebruikers snel toegang geven tot de functies die ze nodig hebben. Op het vlak van functionaliteit zorgen hogere verwerkingssnelheden en betere kleuren voor een verhoogde productiviteit. Daarnaast beschikt versie 12 over een uitgebreide reeks gebruikersapplicaties.

Four Pees ondersteunt verkopers en eindgebruikers om Caldera’s RIP optimaal te gebruiken en staat hen bij in het vertalen van Caldera’s SportsFactory-concept naar een praktische productieworkflow zonder overbodige functies: van de ontvangst van onlinebestellingen over productieautomatisering en kleurbeheer tot het printen.

“We zochten een sterke distributiepartner die onafhankelijk is van printerproducenten en beschikt over uitgebreide marktervaring met zowel resellers als eindgebruikers”, aldus Eric Mendiharat, Regional Sales & Service Director voor de regio EMEA bij Caldera. “Four Pees voldoet aan die voorwaarden en beschikt over een productportfolio dat zeer goed aansluit bij onze producten. Wij zijn ervan overtuigd dat dit voor ons een uitstekende opportuniteit is, maar deze samenwerking is bovenal een goede zaak voor onze partners en klanten.”

Dankzij de producten van Caldera kunnen wij kant-en-klare oplossingen aanbieden voor de meest uiteenlopende toepassingen op groot formaat: van spandoeken, borden, kledij en andere textieltoepassingen tot industrieel drukwerk”, vertelt Tom Peire, CEO van Four Pees. “Caldera is marktleider in zijn sector en we zijn trots hen te mogen vertegenwoordigen. Naast de uitstekende mogelijkheden op het vlak van RIP en kleurbeheer maakt Caldera het mogelijk om op een flexibele manier processen te automatiseren. Daarnaast kan Caldera gelinkt worden aan externe Web-to-Print-, MIS- en automatiseringsoplossingen via Nexio, een product op basis van JDF.” Omdat manueel werk en repetitieve taken niet altijd beperkt kunnen worden tot één product, biedt Four Pees allerlei oplossingen aan om die geleidelijk aan te implementeren als bouwstenen van een totaalpakket, of met de hulp van één van onze integrators in te passen in een bestaande omgeving.

Wil je meer weten over Caldera? Bezoek dan onze website!