Bösmann stroomlijnt zijn prepressproces

Het Duitse Bösmann Medien und Druck is al meer dan zeventig jaar een toonaangevende dienstverlener op het gebied van drukwerk en media. Het onafhankelijke bedrijf, dat deel uitmaakt van de Giesdorf Mediengruppe, heeft een benijdenswaardige reputatie opgebouwd als specialist voor alle soorten commercieel en verpakkingsdrukwerk. Men verzendt er jaarlijks meer dan 6.700 orders.

De verpakkingsdivisie van Bösmann richt zich in de eerste plaats op de productie van hoogwaardige vouwdozen met speciale afwerking zoals reliëfdruk, folies en glanslak. Het bedrijf ondersteunt zijn klanten bij elk aspect van een succesvolle verpakkingsproductie, van het eerste ontwerp, de ontwikkeling en de productie van prototypes tot het drukken, de afwerking en de uiteindelijke levering. De expertise ligt vooral in de combinatie van commerciële- en verpakkingsproducten als volledig geïntegreerde oplossingen.

De druk- en mediadienstverlener vertrouwt op een groot aantal ECO3 producten, te beginnen met softwareoplossingen in de prepress afdeling, waaronder Amfortis workflowsoftware en CtP-systemen, en in de drukkerij met de Energy Elite Pro thermische offsetdrukplaat.

De keuze viel op de ECO3 Amfortis workflow omdat Bösmann een sterk geautomatiseerde en vooral geïntegreerde oplossing wilde voor zijn prepressactiviteiten. Dankzij deze geavanceerde workflow zijn verpakkingsorders geautomatiseerd door het gebruik van XML-interfaces of templates met geïntegreerde drukcontroletekens, lijmzones, afloopoverlappingen en meer. Hierdoor is de werkdruk voor operators aanzienlijk verminderd.

“De voordelen van Amfortis strekken zich uit over verschillende gebieden, maar zijn vooral merkbaar in de drukvoorbereiding. De drastische verkorting van de voorbereidingstijd, de consolidatie in één softwareoplossing en de maximale procesbetrouwbaarheid zijn voor ons de meest doorslaggevende factoren,” volgens Sebastian Röhr, teamleider prepress.

Amfortis heeft zijn waarde al bewezen in de dagelijkse prepresswerkzaamheden van Bösmann: enerzijds door de snellere verwerking van orders en anderzijds door de minimale trainingsinspanning die nodig was. Ook de feedback van de operators is zeer positief. Ze hebben vertrouwen in Amfortis en zijn blij met de vereenvoudigde orderverwerking. Ondertussen profiteren de klanten van de betrouwbare levering van drukwerk van hoge kwaliteit.

Sebastian Röhr vat het mooi samen: “Voor Bösmann betekent Amfortis automatisering, snelle verwerking en maximale procesbetrouwbaarheid. Dankzij de snelle en veilige verwerking van CF2- en PDF-gegevens kunnen we onze klanten gegarandeerde levertijden bieden en hoge kwaliteitsnormen handhaven.”

Het bedrijf meldt verder dat de installatie van Amfortis zeer soepel verliep. Door een parallelle installatie was het team in staat om eventuele problemen snel te identificeren en de ECO3 specialisten te vragen deze in een vroeg stadium van het proces op te lossen.

Bösmann Medien und Druck is een innovatief bedrijf dat zich inzet voor milieubescherming en duurzaamheid. Hiervoor werkt het ook samen met ECO3 door de installatie van InkTune en SPIR@L screening. Het bedrijf kan hierdoor een consistente kwaliteit garanderen en tot 30% op inktverbruik besparen. Daarnaast zorgt de PressTune software voor drukstandaardisatie en dat levert consistente kleuren, snellere make-ready en besparingen op papier en inkt op.

Bekijk het Bösmann videoverslag: https://eco3.com/news/bosmann-amfortis-automation
Meer informatie over Amfortis vindt u hier: https://eco3.com/products/amfortis