Bol.com maakt interactief papieren speelgoedboek

Bol.com heeft het Grote Speelgoedboek en de speelgoedtrends van 2020 gepresenteerd. Via een speciale speelgoedboek app kunnen kinderen de bijna 900 producten uit het boek tot leven brengen en luisteren naar 8D luisterverhalen ingesproken door Tygo Gernandt.

Hoe raar deze tijden ook zijn, één ding is zeker: zodra de herfstblaadjes vallen, krijgen kinderen de Sinterklaaskriebels. En dat betekent: verlanglijstjes! Driekwart van de Nederlandse kinderen maakt een verlanglijstje. Om dit nog makkelijker én magischer te maken, viel afgelopen weekend bij gezinnen in heel Nederland Het Grote Speelgoedboek van Bol.com op de mat. Een papieren boek vol digitale innovaties.

Nieuwe doelgroep speelgoed: volwassenen

Marcel de Looper, speelgoedexpert van Bol.com, over zijn verwachtingen voor 2020: “Wat dit jaar opvalt is, dat er definitief een doelgroep bijgekomen is voor speelgoed: volwassenen. Spellenavonden met vrienden groeien in populariteit, puzzelen is net zo ontspannend als een boek lezen en LEGO is niet meer alleen voor nerds. De invloed van het TV-programma LEGO Masters hierop is groot. Uiteraard heeft ook de coronacrisis duidelijk invloed op de trends. Door het thuiswerken wordt er meer samen gespeeld en geknutseld door het hele gezin. Hierdoor groeit de belangstelling in speelgoed bij de ouders en is de categorie ‘knutselen’ flink gegroeid. Uiteraard gaan we deze feestdagen ook de invloed zien van de nieuwe gaming consoles die gelanceerd worden.”

Luisterverhalen in 8D

Het Speelgoedboek bevat een aantal opvallende technologische snufjes, zoals de 8D luisterverhalen die achterin het boek staan. De verhalen over Jackie en haar denkbeeldige broertje Jack zijn met verve ingesproken door Tygo Gernandt. Dankzij 8D klinkt het geluid heel dichtbij en overal om je heen en dat maakt de luisterervaring heel bijzonder. Luister je hiernaar met een koptelefoon, dan beleef je de beste geluidservaring. De luisterverhalen zijn geschreven door Eric Hercules, die onder andere ook scènes schrijft voor Sesamstraat, het Zandkasteel en het Sinterklaasjournaal.

Blokboek.com
Dit artikel werd één op één overgenomen van www.blokboek.com