Beursprimeur voor de Q-Line met BHS180

De drupa gaat eind mei van start en dat staat garant voor innovaties en primeurs. Zünd zal op de Drupa haar nieuwste generatie Q-Line snijmachines, in combinatie met het Board Handling System BHS180 en het geïntegreerde optische detectiesysteem Undercam, live demonstreren op stand B03 in Hal 9. Deze snijoplossing is baanbrekend wat betreft non-stop productie en brengt het geautomatiseerd, digitaal snijden naar het hoogste niveau.

Zünd demonstreert hoe productiviteit en kosteneffectiviteit geoptimaliseerd kunnen worden met innovatieve opties. Hiertoe behoort onder meer de nieuwe velpositioneringsverlenging met optionele Undercam voor de snijmachines van de derde generatie. Deze technologische functie is afkomstig van de Q-Line met BHS180 en wordt op de Drupa in combinatie met een Zünd G3-snijmachine gepresenteerd. In combinatie met het optische detectiesysteem van Undercam maakt de velpositioneringsverlenging semi-automatische veltoevoer, taakidentificatie via een QR-code en registratie tijdens de lopende productie mogelijk. Dit verhoogt de productiviteit aanzienlijk, met name bij toepassingen waarbij het snijden en rillen aan de achterkant van het vel gebeurt.

Bezoekers van de stand ervaren live hoe zij robots kunnen besturen en volledig automatisch afgewerkte onderdelen kunnen sorteren. Zünd geeft hiervoor een demonstratie van de robot PortaTable 130. Deze bestaat uit een mobiele tafel en een robotarm en kan snel en gemakkelijk worden ingesteld en verplaatst worden naar een andere Zünd-snijmachine.

Wij kijken ernaar uit om u te ontmoeten op stand B03 in hal 9 op de Drupa. Via onderstaande video geven wij u alvast een inkijkje in de stand van Zünd.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7185547471371038720/