Benelux Online Print Event maakt in 2023 debuut in Nederland

Event vindt gelijktijdig plaats met Sign & Print 2023 in Evenementenhal Gorinchem

GORINCHEM – Het Benelux Online Print Event (#BOPE23) komt naar Nederland. Tijdens Sign & Print 2023 strijkt het gerenommeerde event, georganiseerd door VIGC, neer als side-event in Evenementenhal Gorinchem. Het is een primeur voor Nederland, aangezien BOPE voorheen exclusief in België werd georganiseerd. “En met succes. Het event kenmerkt zich door een altijd zeer sterke line-up waarmee wordt ingespeeld op de actualiteit. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in 2023 gelijktijdig met Sign & Print dit event te verwelkomen in Gorinchem”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom/Content bij beursorganisator Easyfairs.

BOPE: waarom Nederland?

Afgelopen editie werd #BOPE21 als een On Demand event in digitale vorm uitgesmeerd over 3 dagen. In 2022 zal het opnieuw georganiseerd worden in Antwerpen, voordat het in 2023 debuteert in Nederland. “VIGC heeft historisch altijd een goede band gehad met Nederland. Al bij zijn oprichting werden Nederlandse grafimedia bedrijven lid. Met de verschuivingen in de markt en de noodzaak om technische en business innovatie steeds prominenter als kerncompetentie op te nemen binnen het grafisch bedrijf, willen wij de band met de Nederlandse grafimedia branche actief versterken. Het is dan ook evident dat we ook een inhoudelijk kwalitatief event in Nederland organiseren. Met Easyfairs hebben we de perfecte partner gevonden om dit te doen”, aldus Jos Steutelings, Managing Director VIGC.

Internationale topsprekers

BOPE heeft als doel om e-commerce binnen de grafische branche te versterken. Hierbij wordt er niet alleen naar de technische aspecten gekeken, maar ook business gerelateerde topics in de vorm van case studies krijgen een prominente rol toegewezen. VIGC staat voor ‘content first’ wat natuurlijk niet wegneemt dat het netwerkaspect een heel belangrijke rol speelt.

Iedere editie worden een 8-tal nationale en internationale topsprekers – allemaal trendsetter op het gebied van online print – uitgenodigd. “Wat hierbij uniek en ook heel leuk is, is dat zij voor en na het event bereikbaar zijn voor alle deelnemers. Een unieke kans om te netwerken”, aldus Steutelings.

Vaste gast van de show is Bernd Zipper, guru op het gebied van online print, web-to-print, eBusiness print etc. Kortom de man die zijn visie laat schijnen over de laatste trends en technologieën op het gebied van online print.

Vernieuwde beursvloer Next Level ingezet als exclusief decor van #BOPE23

#BOPE23 zal tegelijkertijd met Sign & Print 2023 georganiseerd worden. Dit maakt van het event de hotspot voor de laatste trends, innovaties en ontwikkelingen op het gebied van grafimedia en signing. “VIGC heeft de laatste jaren bewezen een enorm waardevolle partner te zijn voor ons event. De missie van het VIGC ‘kennis overdragen naar kunnen’ sluit goed aan op de community die wij willen samenbrengen met de organisatie van Sign & Print. Daarbij genomen is de exclusieve locatie in onze hal ‘Next Level’ met de prachtige congreszalen, eigen foyer en foodcourt de perfecte ruimte om #BOPE23 te laten plaatsvinden. En dit maakt het tot een uniek samenkomen waarbij je #BOPE23 kan combineren met een bezoek aan Sign & Print 2023”, aldus van den Nieuwenhuizen.