Argos Inspiration Days: kwaliteit op een toplocatie

Het Brusselse museum Autoworld was de schitterende locatie voor een eerste editie van de ‘Argos Inspiration Days’. De organisatie was in handen van Argos Solutions, een belgisch bedrijf uit Enghien dat interessante oplossingen aanbied voor het aanbrengen van coatings opgericht door Tony Michiels. Onder het thema ‘create, produce, deliver’ kon je van 6 tot 8 maart kennismaken met een 30-tal internationale exposanten en een doorlopend sprekersprogramma.

Het sprekersprogramma werd samengesteld door VIGC en gehost door Inkish TV. Onder de experts kon je de VIGC-collega’s Didier Haazen en Fons Put terugvinden. Zij behandelden de thema’s “technologische evoluties in PDF” en “de impact van finishing op gedrukte kleuren”. De ‘talks’ werden live gestreamd en zijn vastgelegd door Inkish, wil je ze (her)bekijken dan kan dat op www.inkish.tv.

Fig. Didier Haazen tijdens de Argos Inspirations Days.

Aanbieders van digitale print- en finishing oplossingen toonden hun recente en innovatieve technologieën en toepassingen. Deze exposanten waren o.a. Canon, Peleman, Xeikon, Lab9, Adobe, Imaging Solutions, Tecnau, Dataline Solutions, Hunkeler en Argos Solutions. Interessant was zeker het winkel- en online concept van Canon, een voorbeeld van productmarketing voor brandowners.

Fig. Erik Keuppens van Imaging Solutions toont een top-finished product: groot formaat fotoboek, geproduceerd op fotografisch papier, ingebonden tot vlak liggende pagina’s.

Voor de bezoekersaantallen lagen de verwachtingen waarschijnlijk hoger. Desalniettemin mogen we voor een eerste editie spreken van een waardevol netwerking-event en hopen we een tweede editie te mogen verwelkomen.

Meer info en showcases van tijdens het event kan je terugvinden op de Argos Inspiration days website.