Antwerp Poster Festival 2020

Een clash van visuele culturen

Het Antwerp Poster Festival (APF) laat het publiek en de creatieve gemeenschap kennismaken met de beste en mooiste posters rond het thema “What’s your type?”. De open call is afgelopen en met 2.107 inzendingen uit 75 verschillende landen kunnen we spreken van een groot succes! Inmiddels kwam de jury bijeen om de 50 beste posters te selecteren. De jury was samengesteld uit Esther Noben (Toykyo), Evi Peeters (Mirror Mirror), Ward Heirwegh en Daan Rietbergen. De geselecteerde posters worden tentoongesteld in een openluchtexpo. Ook wordt deze in een unieke catalogus gepubliceerd waar maar liefst 27 verschillende papiersoorten worden gebruikt. De catalogus wordt gedrukt bij Antilope De Bie Printing, op Olin papier wat wordt geleverd door Antalis.

Het festival opent op 18 september en loopt tot 26 september, volledig corona-proof op de ruimte van Spoor Oost in Antwerpen. Je kan jezelf volledig gratis inschrijven via https://pierrot.io/antwerp-poster-festival/apf-2020.

Er zullen drie workshops doorgaan die het manuele en de tactiliteit van print weer doen opleven. Zo kan je zeefdrukken bij Gezeever, spelen met houtblokken ontworpen door Toykyo en letterpressen bij Superdruk en kalligrafisch experimenteren met Pieter Boels en Geertrui Storms. Voor deze workshops zijn slechts enkele tickets beschikbaar dus wees er snel bij!

Ook zal er een avond met outdoor-lezingen zijn van een zeer diverse line-up,  met onder andere Jo De Baerdemaeker, Ine Meganck, Hussein Shikha. Ook hier zijn tickets voor beschikbaar via https://pierrot.io/antwerp-poster-festival/apf-2020. Hiermee kan je het APF steunen zodat wij de Belgische ontwerpwereld internationaal kunnen blijven promoten.

Meer info kan je vinden op www.apf.design en via onze instagrampagina @antwerpposterfestival