Adobe stopt met support voor Pantone kleuren

Print- en prepressprofessionals hebben hun ongerustheid geuit over de informatiekloof rond het besluit van Adobe om Pantone Color Libraries te verwijderen uit toekomstige versies van zijn Creative Cloud-producten.

Afgelopen maand publiceerde Adobe een technisch bulletin over ‘wijzigingen die eraan komen in de Pantone Color Libraries’. Toen werd al duidelijk dat de Pantone Color Libraries zouden worden verwijderd uit Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Adobe Color en Adobe Capture. Maar het nieuws dringt nu pas echt goed door.

In de industrie wordt gespeculeerd dat de situatie het gevolg is van ‘een enorme commerciële ruzie’ over licentiekosten.

Printweek heeft Adobe en Pantone benaderd voor commentaar.

Marcie Foster, Pantone-director of Brand Management and Marketing Communication, reageerde en zei dat Adobe en Pantone ‘al lange tijd partners zijn en blijven’.

Foster: “Helaas is de huidige implementatie van de Pantone-bibliotheek binnen Adobe’s Creative Cloud-apps verouderd met veel ontbrekende kleuren evenals onjuiste informatie. Om de beste gebruikerservaring voor onze gebruikers te bieden, hebben de bedrijven samen besloten om de verouderde bibliotheken te verwijderen en verder samen te werken aan een betere in-app ervaring.” Wat dat laatste betekent is verder niet bekendgemaakt.

Adobe had op het moment van schrijven nog geen commentaar gegeven.

Pantone is eigendom van Danaher, dat ook eigenaar is van Esko, X-rite, Videojet en Linx.

Lees verder bij Printweek

Blokboek.com
Dit artikel werd één op één overgenomen van www.blokboek.com