Acto Print en Mail Services investeert in een SCREEN Truepress JET 520NX

Acto Print and Mail Services, de Belgische specialist in transactiedrukwerk en fulfilment, heeft een Truepress JET 520NX geïnstalleerd om aan de groeiende vraag naar kleur in transactiedrukwerk te kunnen voldoen. Tevens helpt deze investering hen om de complexere drukopdrachten sneller en met constante kwaliteit te leveren – van grote volumes tot op maat gemaakte kleine oplages. 

Acto produceert dagelijks grote aantallen transactionele documenten voor banken, verzekeraars en andere bedrijven. Op jaarbasis produceert het ongeveer 180 miljoen afdrukken, verdeeld over grofweg 50 miljoen postzendingen.

Bart ter Haar, General Manager bij Acto, geeft aan: “Bijna elk document dat Acto verlaat, is een uniek document. Daarom hadden we, afgezien van de kosten en het volume dat de machine aan moet kunnen, een hoogwaardige, betrouwbare digitale inkjetpers nodig. Toen we op zoek gingen naar een nieuwe investering, vonden we de moderne digitale inkjetprinter van SCREEN de beste optie vanwege de kracht om grote hoeveelheden variabele gegevens te printen met een consistente topkwaliteit, en dat uiterst nauwkeurig en precies.” Hij voegt eraan toe dat de 520NX makkelijk omschakelt tussen de verschillende printopdrachten en uitermate betrouwbaar is, wat resulteert in een hoge uptime. “Onze operators ontdekten de snelheid en het gebruiksgemak gelijk nadat de pers was geïnstalleerd. De Truepress JET 520NX werd al snel de meest gebruikte machine in onze vestiging in Kontich en biedt een optimale prijs-kwaliteitverhouding.”

Ter Haar vult aan: “In vergelijking met andere traditionele spelers hanteert SCREEN een atypische benadering van onderhoud. Zij maken gebruik van monitoringsoftware en een gecentraliseerde Europese ondersteuningsploeg, in tegenstelling tot nationale teams. Dit betekent dat, wanneer we ondersteuning nodig hebben, we snel ondersteuning krijgen van zeer bekwame en ervaren technici.”

De vraag naar gedrukte bankafschriften en gelijkaardige materialen in België blijft groot, ondanks dat banken, verzekeraars en andere bedrijven transactie-informatie steeds vaker digitaal verstrekken via e-mail of middels een online platform. “Toch heeft Acto de vraag de afgelopen jaren gestaag zien groeien, omdat Belgische banken en verzekeraars het produceren en distribueren van hun mailings zijn gaan uitbesteden aan drukkerijen zoals het onze”, zegt ter Haar.

Acto verwerkt een breed scala aan printopdrachten, variërend van transactieoverzichten van enkele van de grootste Belgische banken, tot het printen van relatief kleine oplages van loonfiches voor kleine en middelgrote bedrijven.

Ter Haar is al vele jaren actief in de transactionele drukwereld en heeft ondertussen een enorme verschuiving in de technologie meegemaakt. Waar eerst nog voorbedrukt papier ingeprint werd, zijn er nu hoogwaardige inkjetprinters die prachtig kleurenbeelden reproduceren. Tevens zijn de papierrollen groter geworden en op dit moment zijn de inkjetprinters van SCREEN in staat om tegelijkertijd verschillende afdruktaken uit te voeren en de uitvoer dienovereenkomstig in verschillende stapels te sorteren. “Deze verhoogde efficiëntie en nauwkeurigheid helpen ons onze ecologische voetafdruk te verkleinen”, voegt ter Haar toe. “De watergedragen inkt van de machine reduceert het gebruik van chemicaliën en verhoogt daarmee het duurzaamheidsprofiel van ons bedrijf.”

Dankzij de interface die Acto’s interne IT-team zelf heeft ontwikkeld, worden zowel de digitale distributie als de printopdrachten verwerkt zonder enige menselijke tussenkomst, waardoor dit proces 24/7 door kan lopen. Het IT-team bouwt daarnaast ook custom digitale interfaces voor klanten die hun communicatie online willen brengen.

Acto Print en Mail Services (transactioneel) is samen met The Mailing Factory (direct mail & periodieken) en het recentelijk overgenomen Docufast (transactioneel), gespecialiseerd in documentdistributiediensten. Samen hebben de bedrijven een jaaromzet van 25 miljoen euro met 135 werknemers. De productielocaties bevinden zich in Kontich (bij Antwerpen) en Brussel. Met het oog op marktconsolidatie zijn de bedrijven het resultaat van een reeks overnames sinds 2007 door eigenaar en CEO Philippe Massin.