Samen voor meer duurzame visuele communicatie

Wij zien het overal. Onze partners, onze klanten, mensen op straat – zij houden bedrijven verantwoordelijk en eisen een sterkere betrokkenheid bij de ecologische transitie.

Bij Antalis Visuele Communicatie zijn we ons bewust van onze rol en maken we een groot verschil door de sign en display media die wij aanbieden aan onze klanten. De uitdaging is enorm, maar wij hebben een ruim aanbod van eco-verantwoorde alternatieven, en wij zijn constant bezig om nieuwe te ontwikkelen.

Volledig de ecologische dimensie in onze industrie integreren is meer dan betrokkenheid. Wij vinden het ongelofelijk spannend. Iedere dimensie is cruciaal. Van middelen tot boodschappen tot presentatievormen. En al zijn we een klein onderdeel in deze waardeketen, we omarmen onze rol met trots.

“Wij weten dat hedendaagse consumenten meer en meer verwachten van onze klanten over hoe zij communiceren. Als marktleider is het onze rol om hen te begeleiden richting meer verantwoorde oplossingen.”

– Xavier Jouvet, marketing director Antalis  


Om een wezenlijke verandering in visuele communicatie in gang te zetten, hebben wij een model ontwikkeld dat is gericht op voorlichten, meten, voorzien en ondersteunen.

  • Voorlichten en informeren van onze klanten over de noodzaak van een duurzaamheidstransitie
  • Helpen hen te begrijpen wat verschillen zijn tussen typen gebruikte materialen
  • Bieden van meer duurzame alternatieven waar en wanneer dat mogelijk is
  • Samenwerken met klanten om hun transitie te versoepelen
  • Geven van een op criteria gebaseerd beoordelingssysteem – Green Star System – om iedereen te helpen objectieve en geïnformeerde beslissingen te nemen

Het Green Star System

Voor Antalis begint het met klanten te helpen om slimmere en beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Misschien kent u het Green Star System™ voor papier al. Wij zijn verheugd dat wij dit systeem nu ook toepassen op Visuele Communicatie producten.

Een objectief waarderingssysteem; het Antalis Green Star System voor Visuele Communicatie geeft heldere en nieuwe perspectieven en maakt het voor bedrijven makkelijker om duurzamer te handelen. Door producten te kiezen die hoog scoren in het 0 tot 5 sterrensysteem, profiteert u van eco-verantwoorde oplossingen die een praktische toepassing, efficiëntie en duurzaamheid combineren. Wij beschouwen producten met 3-5 sterren als eco-verantwoord. Dit is waarom wij voortdurend de nieuwste innovaties monitoren, onderzoeken, testen en aanschaffen, om u de beste opties te geven in de transitie.

Ieder product is zorgvuldig beoordeeld, en aan de hand van twee criteria zijn verschillende kenmerken geanalyseerd.

  • Grondstoffen – een lagere waardering voor visuele media die is gemaakt van fossiele grondstoffen – kortom plastic en composieten – terwijl een hogere score is toegekend aan hernieuwbare materialen, en zelfs nog hoger voor producten gemaakt van recyclede materialen.
  • Na gebruik – wat gebeurt met het product na gebruik? Is het moeilijk te recyclen vanwege ontwerpbeperkingen of gebrek aan een specifieke afvalstroom?
  • Bevat het gevaarlijke onderdelen die niet overeenstemmen met de EU REACH verordening?

Wij passen het Green Star System vanaf nu toe op onze gehele productlijn. Om u te helpen een hogere waardering te behalen in het Green Star System, werken wij aan de ontwikkeling van eco-verantwoorde alternatieven voor alle toepassingen binnen ons hele productportfolio. Ons doel is om u te helpen makkelijker de omslag te maken van composietmateriaal, PVC-gebaseerde en niet-recyclebare materialen naar makkelijker te recyclen, vezel-gebaseerd, bio plastic en volledig recycled.

Op korte termijn hopen we dat het systeem zich uitbreidt naar andere partners en leveranciers, en misschien wel wordt geadopteerd als industriestandaard.

Het doel is om verder te komen in onze zoektocht naar duurzame oplossingen en u te voorzien van informatie die u kunt delen met uw klanten. Wij streven naar een 3 of meer sterrenwaardering voor tenminste 75% van onze verkochte producten in 2030.

Wilt u hier meer over weten? Just ask Antalis!