callas software lanceerde recent License Server, een dynamische manier om callas-producten te licentiëren. Dankzij License Server kon Pixartprinting eindelijk overschakelen naar een cloudgebaseerde infrastructuur, zodat ze niet langer gebonden zijn aan een vast aantal servers waarop pdfToolbox draait. Voortaan kan Pixartprinting naar wens servers toevoegen of verwijderen op basis van de workload.

Een veranderend e-commercelandschap

Als snelgroeiend onlineprintbedrijf zag Pixartprinting het e-commercelandschap drastisch veranderen. Een groeiend productassortiment, grotere volumes, geografisch verspreide markten, versnipperde productie en vooral veeleisende klanten waren maar enkele van de uitdagingen. Conrado Camacho, Director of Technology bij Pixartprinting: “We staan inderdaad voor heel wat uitdagingen: we moeten opschalen om de snelgroeiende volumes bij te houden, flexibele processen ontwikkelen die zich kunnen aanpassen aan de marktsituatie en inspelen op nieuwe printtechnologieën. Tegelijk moeten we ook de kosten drukken om te zorgen dat Pixartprinting winstgevend blijft.” Alessio de Zotti, Manufacturing Software Manager bij Pixartprinting, vult aan: “Gelukkig kunnen we, dankzij cloudgebaseerde technologie en bedrijven die de mogelijkheden daarvan inzien, opschalen op basis van onze zakelijke behoeften.”

De komst van License Server

Pixartprinting doet al sinds 2012 een beroep op pdfToolbox voor zijn productieworkflows. De onderneming beheerde een aantal lokale servers om piekvolumes op te vangen, ook al was de vraag doorheen het jaar niet stabiel. Dankzij License Server konden ze eindelijk overschakelen naar een cloudgebaseerde infrastructuur, zodat het bedrijf niet langer gebonden is aan een vast aantal servers waarop pdfToolbox draait. Voortaan kan Pixartprinting naar wens servers toevoegen of verwijderen op basis van de workload.

“Door deze overschakeling zullen we wellicht evolueren naar een systeem dat automatisch kan uitbreiden of inkrimpen naargelang de behoeften van het moment. Dat biedt uiteraard heel wat voordelen, zoals kostenoptimalisatie (we betalen alleen voor de gebruikte computerkracht). Met License Server kunnen we ons snel aanpassen aan pieken in de vraag en onze pdfToolbox-licenties optimaal benutten”, gaat Alessio de Zotti verder.

Pixartprinting heeft altijd al geïnvesteerd in het automatiseren van de bedrijfsprocessen om zijn klanten een optimale service te bieden tegen aantrekkelijke prijzen. “We zijn bijzonder verheugd over onze samenwerking met callas software. Met hun automatiseringstechnologie kunnen we onze klanten immers nog beter ondersteunen.” Dankzij License Server krijgen de klanten van Pixartprinting nu snel en eenvoudig toegang tot de beste printoplossingen.

Neem een kijkje op onze website voor meer informatie over License Server:

https://www.fourpees.com/nl/producten/callas/license-server/license-server.