TICKETS I PRAKTISCH I PARTNERS

CHALLENGE ACCEPTED!

Op 20 oktober 2022 strijken we weer neer bij Lamot in Mechelen voor ons jaarlijks Congres.

Een namiddag vol netwerking, lekker eten en drinken maar vooral heel veel goede content en dito sprekers.

Drie thema’s, vele uitdagingen!

Het achtste Congres beperken we dit jaar niet tot één thema. De reden is eenvoudig. Er valt gewoon te veel te vertellen over de verschillende uitdagingen binnen onze sector. Daarom gaan we binnen de krijtlijnen van Het Congres 2022 drie relevante thema’s belichten.

Om voldoende tempo in het programma te houden en zoveel mogelijk inzichten met iedereen te kunnen delen, laten we eerst een professionele spreker het thema benaderen waarna we een panelgesprek houden met 4 industrie-experten over datzelfde thema. Uiteraard wordt het geheel begeleid door een ervaren moderator.

Klantgerichtheid

Gewoontes en vragen van onze klanten zijn gewijzigd en zullen in de toekomst verder wijzigen. Wij moeten ons als grafische partner aligneren met de behoeften van onze klant. Vier brandowners zullen hun visie met ons delen. Waar hebben zij als onze klant behoefte aan? Hoe kunnen wij hen nog beter ondersteunen en begeleiden vanuit onze rol als communicatiepartner en drukwerkspecialist? Hoe willen zij dat wij het verschil maken voor hen en voor hun klanten? Welke rol spelen toegevoegde waarde, duurzaamheid en de socio-economische gebeurtenissen hierin?

‘The war on talent’

Alle sectoren kampen tegenwoordig met een tekort aan geschoolde werknemers, niet op z’n minst bij de meer technische profielen. Wij zijn een vooruitstrevende sector die bestaat uit hightech bedrijven. Binnen onze sector is er een ruim aanbod aan diverse functies gaande van creatieve (design)profielen, orderbegeleiding en -verwerking over proces- en IT-specialisten tot machineoperatoren op (digitale)drukpersen en geavanceerde afwerkingsmachines. Welke acties ondernemen bedrijven vandaag al om (jong)  talent aan te trekken en wat kunnen wij nog meer doen? Hoe kunnen wij onze troeven nog beter uitspelen en millennials en Gen-Z boeien, binden en ontwikkelen binnen onze organisaties?

Economic outlook 2023

Tijdens het derde en laatste thema kijken we vooruit op wat 2023 ons brengt op economisch vlak. Op socio-economisch vlak hebben we een op z’n minst hobbelig parcours achter de rug. Welke impact hebben de verschillende crisissen op onze sector? Hoe staan we er vandaag voor als sector en waar evolueren we naar toe? Hoe kan de veerkracht binnen de bedrijven vertaald worden in economisch positieve return? Hoe pikken we positieve signalen op om daarop voortbouwend maximale impact te creëren binnen onze ganse sector?

Afsluiter

Afsluiten doen we in stijl door een combinatie van inhoud, humor en interactie!

TICKETS

249 euro excl. 21% BTW

Voor Het Congres kan GEEN KMO-portefeuille worden aangevraagd.
Leden kunnen voor Het Congres gebruik maken van innovatiecheques.

PRAKTISCH

14u – Ontvangst en netwerking

15u – Sessies deel 1

16u55 – Pauze en netwerking

17u30 – Sessies deel 2

19u10 – Receptie, walking dinner en netwerking

WAAR & WANNEER

20/10/2022, start 15u
Lamot Mechelen
Van Beethovenstraat 8/10
2800 Mechelen

MEER INFO

VIGC vzw
Collegestraat 11 bus 3
2300 Turnhout
info@vigc.be

VOLG ONS OP

JOIN THE CONVERSATION

#hetcongres22 #sterkondernemen #industriepartnerschap

Partners

Het Congres wordt ondersteund vanuit het industrie partnership Agoria-Sirris-Vlaio, (vlaio.be/sterkondernemen).

Gold Partners

Silver Partners

Media Partner

Sector Partner

Alle tarieven vermeld op de website zijn exclusief 21% BTW.