Four Pees stelt CalderaRIP v14 voor

Four Pees, Benelux-distributeur van softwareoplossingen voor Caldera, kondigt CalderaRIP 14 aan, met een reeks nieuwe functies en verbeteringen aan de bekroonde printmanagement- en workflowsoftware worden toegevoegd. De voordelen voor gebruikers zijn onder andere een grotere productiecapaciteit, minder stilstand, aanzienlijke tijdbesparingen, verbeterde automatisering en een nog betere printkwaliteit.

Deze laatste editie van Caldera RIP software richt zich sterk op het bieden van betere workflows en Hotfolders. Het resultaat voor gebruikers is een verhoogde productiecapaciteit en minimale downtime – de parallelisatie van Hotfolder queries betekent niet alleen een tijdsbesparing van 35% op PDF-workflows, maar ook tot 60% snellere TIFF-workflows voor industriële en textielprinters. Dit betekent een aanzienlijke productiviteitswinst ten opzichte van eerdere versies.

Bovendien bevat V14 een aantal functies die exclusief zijn voor CalderaCare-klanten. Hun bestandsgebaseerde workflows kunnen gekoppeld worden aan de RIP en aan PrimeCenter, Caldera’s nieuwe oplossing voor productieautomatisering, door het automatisch laden en verwerken van metadata, zoals het aantal kopieën van elke voorbereide lay-out.

Extra nieuwe functies zijn onder andere QuickConfig, dat de tijd die nodig is voor het beheren van configuraties vermindert door extra flexibiliteit te bieden bij het indienen van opdrachten vanaf de ImageBar. De nieuwste Adobe iteratie, APPE 5.5, is voorzien van een Fine Line Rendering algoritme voor scherpere lijnen en meer leesbare kleine tekst. V14 bevat ook functies die voorheen exclusief waren voor CalderaCare-gebruikers, zoals toegang tot Automated Double-sided Print&Cut, wat kan resulteren in een tijdsbesparing tot 90% in de ontwerpfase van het proces, en Nesting Content View, handig voor het lokaliseren van opdrachten die verborgen zijn in genestelde rollen.

Caldera V14 ondersteunt 42 nieuwe print drivers en drie nieuwe roll cutter drivers, evenals updates voor macOS V11.0 Big Sur. CalderaCare-gebruikers profiteren verder van de Fotoba Automatic Slicing Positioning voor degenen die hebben geïnvesteerd in geautomatiseerd knippen. Bovendien is de patchdetectie voor de nieuwste X-Rite i1Pro3 en i1i03 spectrofotometer verbeterd.

Caldera General Manager, Samin Sarkar vat samen: “Met een verhoogde productie, een toename van de workflow tot 35%, meerdere tijdbesparingen en de automatisering van DSP, is er echt geen reden om niet te upgraden naar Caldera versie 14 of zich te abonneren op CalderaCare. Caldera blijft zich inzetten om de prioriteiten van onze klanten centraal te stellen bij alles wat we doen”.