VIGC, en je bent mee

EYE Opener

VIGC Eye Opener is onze nieuwsbrief:
Nieuwe technologische ontwikkelingen, informatie over conferenties en beurzen
Conclusies uit eigen onderzoek, best practices

Ontvang je nog geen nieuwsbrief?

 

Abonneer je nu!

VIGC blog

Toegang tot alle artikels!

Nog geen lid van VIGC?

AAMAX19

Het After Adobe MAX event van VIGC, Lab9 en Adobe ging eerder deze week door in de fancy evenementenlocatie Zebrastraat in Gent. Op het menu: een gezonde dosis creativiteit en een stevige portie ‘ditjes en datjes’ over de afgelopen Adobe MAX in LA.

VIGC studiereis naar Stockholm

Van 11 tot 13 november trok VIGC voor een allereerste studietrip naar Zweden. Op het programma: drie bedrijfsbezoeken en deelname aan de Grafkom Workflow Summit. Kortom, stof genoeg voor een boeiende en gevarieerde studietrip.

Wide Format Market Trends

VIGC heeft voor 2019 een samenwerking afgesloten met het gerenommeerde onderzoeksbureau Keypoint Intelligence/Infotrends (VS). Zij zijn een wereldspeler met uitgebreide analytische kennis over de grafische industrie.

Industrieel printen

INPRINT, een beurs voor industriële printtoepassingen, is een voltreffer. Het Munich Trade Fair Centre is een goed bereikbare locatie, er is een interessante link met Productronica (grote vakbeurs voor elektronica) en de focus ligt op innovatieve printtoepassingen.

Merken moeten hun marketing slimmer maken

Het wordt voor bedrijven en organisaties steeds moeilijker consumenten te bereiken en ze te binden aan hun merk. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat het de meeste mensen koud zou laten als morgen ruim driekwart van de merken verdwijnt. Met enorme investeringen in marketing wordt geprobeerd het tij te keren – maar er zou ook slimmer gebruik gemaakt kunnen worden van nieuwe technische mogelijkheden.

Valt de LabelExpo Europe misschien in eigen zwaard?

VERPAKKINGSMEDIA – De 40e LabelExpobeurs in Brussel had natuurlijk 40.000 bezoekers moeten scoren; een terechte jubileumverwachting, gezien geregelde stijgingspercentages in de afgelopen jaren.2013 noteerde 11% meer bezoekers, 2015 een plus van 12,4% en 2017 een ‘magere’ 5,6% bezoekers. Met 37.903 bezoekers in 2019 werd dat maar +0,5% ‘door het slechte weer’, volgens organisator Tarsus.

PHOTOSHOP FOR IPAD

Eén van de highlights op de aflopen Adobe MAX is ongetwijfeld de komst van Photoshop naar de iPad. In het Los Angeles Convention Center loeide het van de enthousiaste reacties. On line overheerst echter teleurstelling.

Contacteer ons

Campus Blairon 5, 2300 TURNHOUT
+32 14 40 39 90
info@vigc.be