VIGC, en je bent mee

EYE Opener

VIGC Eye Opener is onze nieuwsbrief:
Nieuwe technologische ontwikkelingen, informatie over conferenties en beurzen
Conclusies uit eigen onderzoek, best practices

Ontvang je nog geen nieuwsbrief?

 

Abonneer je nu!

VIGC blog

Toegang tot alle artikels!

Nog geen lid van VIGC?

VIGC verbindt de disciplines tijdens Het Congres – Connecting the dots

Binnen de enorme stroom van activiteiten en evenementen van het VIGC is Het Congres inmiddels niet meer weg te denken. Ruim 200 bezoekers kwamen op 10 oktober 2019 naar het Lamot Congrescentrum in Mechelen om te netwerken met elkaar en de 50 partners. Maar bovenal kwamen ze af op het sterke sprekersprogramma dat deze keer in het teken stond van de verbinding.

De aantrekkingskracht van tastbare producten

Achter het succes van verpakkingen gaat een hele wetenschap schuil. Olga Munroe van Leeds Beckett University gaf een inkijkje in de aankoopbeslissingen van consumenten. Het belang van sensory marketing voor verpakkingsontwerpers kan nauwelijks worden onderschat.

3D als marketing tool

Bezoekers van Het Congres kregen de mogelijkheid om een full body scan te laten maken, met kans op een 3D-geprinte afbeelding van zichzelf. Michel Brul vertelde tijdens de speeddate met Francesca Vanthielen over de commerciële mogelijkheden van 3D-scans.

Nano moet digitaal drukken mainstream maken

In aanloop naar de Duitse grafische vakbeurs Drupa in 2020 wordt er alweer druk gespeculeerd over de noviteiten bij printerbouwer Landa. De producent dicht zijn machine spectaculaire kwaliteiten toe, al is deze nog steeds niet grootschalig in gebruik. Koen Vlieghe vertelde tijdens Het Congres wat Landa doet met nanotechnologie.

Contacteer ons

Campus Blairon 5, 2300 TURNHOUT
+32 14 40 39 90
info@vigc.be