Workshop PDF update

 • 19/09/2024
 • 9:00 am - 5:00 pm
 • Online
 • Vanaf €555

Omschrijving

PDF/X-4 heeft intussen al heel wat nieuwigheden geïntroduceerd. Ook binnen de Ghent Workgroup werd er gewerkt aan specificaties die gebaseerd zijn op PDF/X-4. Gezien dit een grote verandering is en er nieuwe functionaliteiten worden toegelaten zoals live transparantie, PDF-lagen, JPEG2000-compressie, RGB inhoud, enz. is een grondige praktijkkennis binnen het grafisch bedrijf zeker aan te raden.

We zoomen tijdens deze workshop meer specifiek iin op de nieuwigheden m.b.t. PDF/X-4 en PDF/X6 . Daarnaast krijg je ook meer inzicht in een aantal basisbegrippen zoals ‘overdruk’, ‘transparantie’ en de ‘9 redenen waarom je moet preflighten’.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

 • Rondreis door 15 jaar PDF-standaardisatie
 • Nieuwigheden in PDF/X-4 en PDF/X6
 • Wat met PDF 2.0 ?
 • Opzetten van een workflow gebaseerd op PDF/X-4 of GWG2015

De workshop is doorspekt met praktische voorbeelden en demo’s. Van alle onderwerpen zijn er screenshots die de principes en werking verduidelijken.

Na elk onderdeel is er ruimte tot vragen, zodat u na de workshop snel aan de slag kan gaan.

Doelgroep

Iedereen die betrokken is in de creatie en verwerking van PDF documenten. O.a.

 • Grafische vormgevers, designers en reclamebureaus
 • Technische medewerkers bij drukkerijen
 • Technische medewerkers bij Brand Owners 

Voorkennis PDF en PDF-standaarden zijn een pluspunt, maar niet noodzakelijk.

Ontdek de kansen

Voor bepaalde opleidingen en adviesverlening is vaak gedeeltelijke of zelfs volledige steun mogelijk.

Ontdek de steunprogramma’s beschikbaar voor opleidingen, afhankelijk van het sectorfonds of paritair comité, dat op de deelnemers van toepassing is, op onze webpagina ‘subsidies’.

Kostprijs

VIGC-leden - €555
VIGC niet-leden - €810

Inschrijven

KMO Portefeuille
Erkenningsnummer: DV.O101579

Docent(en)

Carl Van Rooy
Senior Innovation Consultant, VIGC

Carl Van Rooy is sinds juni 2019 aan de slag als Senior Innovation Manager, hij is geen onbekende voor de VIGC organisatie waar hij tussen 2008 en 2013 ook al aan de slag was. Daarnaast heeft hij een rijkgevulde carrière opgebouwd als prepress manager bij Proost nv, Production Manager bij drukkerij Bulckens en meer recent als Methods & Engineering Manager bij Autajon Labels.Expertisedomeinen waarvoor Carl bij het VIGC kan worden aangesproken zijn: workflow automatisatie, operationele zaken rond digitale en conventionele druktechnieken en labels & packaging.

Organisator(en)

VIGC

Locatie

Online

Inschrijven

VERNIEUWD. Workshop PDF-update met hands-on practicum PDF-problemen detecteren/oplossen/vermijden - 19/09/2024 (Leden) - €555
VERNIEUWD. Workshop PDF-update met hands-on practicum PDF-problemen detecteren/oplossen/vermijden - 19/09/2024 (Niet-Leden) - €810