Webinar ‘Innoveer je uit de crisis!’.

  • 10/09/2021
  • 11:00 am - 12:00 am
  • Online

Omschrijving

De wereld verandert – continu en razendsnel. Ook als organisatie moet je steeds meer op zoek gaan naar nieuwe innovatiekansen op vlak van productontwikkeling, flexibiliteit, procesoptimalisatie, efficiëntie,… Je kan er niet om heen: innoveren is niet langer een optie, maar een noodzaak! Maar hoe begin je hieraan? Waarom en waar kun je het inzetten? Hoe kun je innovatie activeren? Wij helpen je alvast graag op weg met dit webinar.

In een eerste inleidend deel wordt er aan de hand van de belangrijkste zeven innovatie beste praktijken de voornaamste tools en inzichten besproken die innovatie in beweging zetten. Uiteraard zal de rol die de crisis hierbij speelt, aan bod komen.

In het tweede deel komt de Innovation Hunt aan bod, een methode die is opgebouwd rond een “Mural”, een digitaal whiteboard, De Innovation Hunt is een korte, laagdrempelige én krachtige methode waarin teams op zoek gaan naar sterke innovatiekansen en -ideeën voor hun organisatie. Vervolgens worden de beste ideeën uitgekozen. Daardoor hebben deze ideeën – of innovatiekansen –  draagvlak om uitgewerkt en opgestart te worden.

Tenslotte worden de mogelijkheden besproken hoe met deze beste praktijken en de innovation hunt innovatie de eigen organisatie verder in beweging kan gebracht worden.

Kostprijs

- €0

Inschrijven

KMO Portefeuille
Erkenningsnummer: DV.O101579

Docent(en)

Dirk De Jongh
Lector, Erasmus Hogeschool Brussel

Dit webinar en deze opleiding worden gegeven door Dirk De Jongh, die vele jaren innovatie-ervaring opdeed bij diverse bedrijven en als coach meer dan 60 start- of spin-off initiatieven begeleidde. Hij is tevens lector innovatie in de opleiding Idea- en innovatiemanagement en Kennisdiffusie-adviseur op de Erasmus Hogeschool Brussel. De laagdrempelige “innovatie methode” voor kleinere organisaties die daar recent werd ontwikkeld komt aan bod in deze opleiding.

Organisator(en)

VIGC

Locatie

Online

Inschrijven

Webinar innovatiemanagement: 'Innoveer je uit de crisis!' - €0