VERNIEUWD. Kennissessie materialen en verpakkingen. Eisen en verwachtingen van de markt

 • 07/03/2023
 • 9:00 am - 5:00 pm
 • VIGC
  Turnhout
 • Vanaf €555

Omschrijving

Klanten hebben tegenwoordig steeds meer specifieke eisen die we als grafisch bedrijf moeten kunnen waarmaken. Het aanbod grondstoffen wordt steeds uitgebreider en tegelijkertijd zijn er steeds meer en heel uiteenlopende uitdagingen, afhankelijk van de specifieke eindtoepassing van het drukwerk.

Een grondige kennis van de huidige materialen, maar ook de specifieke eigenschappen en vereisten van die materialen moeten gekend zijn om de klant goed te kunnen informeren.

Omdat het moeilijk is om bewust de juiste keuzes te maken, willen we een introductie geven van de verschillende materialen die voorhanden zijn, van papier en karton tot kunststof. Hierbij zullen we ingaan op belangrijke eigenschappen voor het verwerken van deze materialen want enkel een goede materiaalkennis is niet voldoende. We koppelen dit ook aan de complexe technische en functionele eigenschappen van het eindproduct.

Bij het creëren van een verpakking/display zijn er heel wat technische vereisten om een goed eindproduct te maken. Ook de functionaliteiten van de verpakking en hoe deze op een productieve manier verwerken zijn niet eenvoudig. Voilgende topics nemen we zeker mee:

 • Hoe zit de verpakkingsmarkt in elkaar?
 • Wat zijn de  vereisten van een goede verpakking?
 • Hoe vermijd je klachten?
 • Waar zitten de valkuilen en de opportuniteiten in de verpakkingsmarkt?
 • Ben jij klaar om verpakkingen te gaan produceren?

Deze opleiding helpt je om de wensen van jouw klant te vertalen naar een mooi product zonder dat je problemen veroorzaakt in productie.  

Doelgroep

Medewerkers die de klant moeten bijstaan in een juiste materiaalkeuze om zo de klant het beoogde eindproduct te kunnen aanbieden.

Medewerkers die de materialen qua karakteristieken goed moeten kunnen vertalen naar de klant en de productie binnen het grafisch bedrijf.

Na deze training weet jij waar je op moet letten als je met verpakkingen, displays, en andere grafische producten aan de slag wil gaan in jouw onderneming.

PaperPackSkills ondersteunt VIGC-trainingen

Sinds April 2021 is er een akkoord tussen het sectorfonds PaperPackSkills van de papier- en kartonbewerking (Indufed) – PC136 / PC222 en VIGC om VIGC-initiatieven actief te ondersteunen. Op die manier kunnen bedrijven die onder de desbetreffende paritaire comités vallen hun deelnamekosten geheel of gedeeltelijk recupereren.

Deze regeling geldt o.a. voor:

 • Het volledige VIGC open trainingsaanbod. Ben je als bedrijf VIGC-lid dan betaalt het sectorfonds PaperPackSkills mogelijks het volledige bedrag van de halve dag of dagopleiding terug. Ben je geen VIGC-lid dan moet je zelf nog 50€ bijdragen aan een opleiding.
 • Voor de VIGC-consultancy wordt er mogelijks een tegemoetkoming van 50% voorzien.

Doe een steunaanvraag, dit kan zowel voor als na jouw inschrijving voor de training. https://www.vigc.be/steunaanvraag-paperpackskills/

Kostprijs

Leden - €555
Niet-Leden - €810

Inschrijven

KMO Portefeuille
Erkenningsnummer: DV.O101579

Docent(en)

Carl Van Rooy
Senior Innovation Consultant, VIGC

Carl Van Rooy is sinds juni 2019 aan de slag als Senior Innovation Manager, hij is geen onbekende voor de VIGC organisatie waar hij tussen 2008 en 2013 ook al aan de slag was. Daarnaast heeft hij een rijkgevulde carrière opgebouwd als prepress manager bij Proost nv, Production Manager bij drukkerij Bulckens en meer recent als Methods & Engineering Manager bij Autajon Labels.Expertisedomeinen waarvoor Carl bij het VIGC kan worden aangesproken zijn: workflow automatisatie, operationele zaken rond digitale en conventionele druktechnieken en labels & packaging.

Organisator(en)

VIGC

Locatie

VIGC
Collegestraat 11 b3
2300 Turnhout België

Inschrijven

VERNIEUWD. Kennissessie materialen en verpakkingen. Eisen en verwachtingen van de markt. 07/03/2023 (Leden) - €555
VERNIEUWD. Kennissessie materialen en verpakkingen. Eisen en verwachtingen van de markt. 07/03/2023 (Niet-Leden) - €810