Packaging Unboxed. Technische en functionele vereisten

 • 12/05/2022
 • 9:00 am - 12:00 am
 • Online
 • Vanaf €265

Omschrijving

Verpakkingen maken een groot deel uit van de wereldwijde omzet in de grafische industrie. Het is dan ook een groeisegment! Logisch dat heel wat grafische ondernemers de mogelijkheden van packaging onderzoeken. En ja, je kan echt wel extra omzet genereren in het verpakkingssegment maar weet dan wel dat je een heel andere markt betreedt die op verschillende vlakken verschilt van de commerciële drukkerijwereld.

De technische vereisten van een goede verpakking zijn dikwijls een complex gegeven. Ook de functionaliteiten van de verpakking en hoe deze op een productieve manier verwerken zijn niet simpel. En dan hebben we het nog niet gehad over de materiaalkeuze…

Heb jij met jouw bedrijf interesse in de verpakkingsmarkt? Dan is deze trainig zeker een reden om hier samen met ons dieper op in te gaan!

 • Hoe zit de verpakkingsmarkt in elkaar?
 • Wat zijn de  vereisten van een goede verpakking?
 • Hoe vermijd je klachten?
 • Waar zitten de valkuilen en de opportuniteiten in de verpakkingsmarkt?
 • Ben jij klaar om verpakkingen te gaan produceren?

In deze onlinetraining gaan we dieper in op al deze vragen.

Na deze training weet jij waar je op moet letten als je met verpakkingen aan de slag wil gaan in jouw onderneming.

Verhoog jouw competitiviteit en omzet met nieuwe oplossingen en tevreden klanten!

PaperPackSkills ondersteunt VIGC-trainingen

Sinds April 2021 is er een akkoord tussen het sectorfonds PaperPackSkills van de papier- en kartonbewerking (Indufed) – PC136 / PC222 en VIGC om VIGC-initiatieven actief te ondersteunen. Op die manier kunnen bedrijven die onder de desbetreffende paritaire comités vallen hun deelnamekosten geheel of gedeeltelijk recupereren.

Deze regeling geldt o.a. voor:

 • Het volledige VIGC open trainingsaanbod. Ben je als bedrijf VIGC-lid dan betaalt het sectorfonds PaperPackSkills mogelijks het volledige bedrag van de halve dag of dagopleiding terug. Ben je geen VIGC-lid dan moet je zelf nog 50€ bijdragen aan een opleiding.
 • Voor de VIGC-consultancy wordt er mogelijks een tegemoetkoming van 50% voorzien.

Doe een steunaanvraag, dit kan zowel voor als na jouw inschrijving voor de training. https://www.vigc.be/steunaanvraag-paperpackskills/

Kostprijs

VIGC-leden - €265
VIGC niet-leden - €385

Inschrijven

KMO Portefeuille
Erkenningsnummer: DV.O101579

Docent(en)

Carl Van Rooy
Senior Innovation Consultant, VIGC

Carl Van Rooy is sinds juni 2019 aan de slag als Senior Innovation Manager, hij is geen onbekende voor de VIGC organisatie waar hij tussen 2008 en 2013 ook al aan de slag was. Daarnaast heeft hij een rijkgevulde carrière opgebouwd als prepress manager bij Proost nv, Production Manager bij drukkerij Bulckens en meer recent als Methods & Engineering Manager bij Autajon Labels.Expertisedomeinen waarvoor Carl bij het VIGC kan worden aangesproken zijn: workflow automatisatie, operationele zaken rond digitale en conventionele druktechnieken en labels & packaging.

Organisator(en)

VIGC

Locatie

Online

Inschrijven

Packaging Unboxed: Technische en functionele vereisten - 5/22 - VIGC-leden - €265
Packaging Unboxed: Technische en functionele vereisten - 5/22 - VIGC niet-leden - €385