Online-Masterclass – Energiezuinig drukken met UV-LED

  • 15/12/2022

Omschrijving

Online-Masterclass – Energiezuinig drukken met UV-LED

Peter Vanden Houte, chief economist bij ING Belgium, voorspelde op het afgelopen VIGC-congres een langdurige hoge energieprijs. Bedrijven gaan nu volop op zoek naar energiebesparende maatregelen. Energiezuinige UV-LED-technologie om inkten uit te harden staat dan ook een dan ook volop in de belangstelling bij de drukkerijen. Deze masterclass heeft tot doel jouw onderneming grondig te informeren over de verschillende aspecten van UV-LED-technologie: het VIGC introduceert U in de verschillende methodes van inktdroging & uitharding en hun voornaamste eigenschappen. Domeinexperten behandelen de verschillende facetten van UV-LED-droging en de eigenschappen van de gebruikte inkten. Tenslotte deelt een productiebedrijf zijn ervaringen met de overstap van klassieke UV-lampen naar de energiezuinige UV-LED.

Format

De masterclass is georganiseerd als een online-event: als deelnemer ontvang je een dag voor aanvang een link om in loggen op de masterclass (ZOOM). Tijdens de presentaties is er ruimte voorzien voor het stellen van vragen, op het einde is er de mogelijkheid om in kleine groep te netwerken. Na afloop ontvang je de getoonde presentaties in Pdf-formaat. 

Programma

9.00 – 10.00u: Introductie in inktdroging & uitharding, Fons Put – senior consultant bij het VIGC

Fons heeft flink wat ervaring opgebouwd in kleur & verbruik van de verschillende inktsoorten, alsook in standaardisatie van verschillende drukprocedés (offset, flexo, digitaal…). Met zijn introductie laat hij jullie kennismaken met de verschillende methodes om inkt te drogen/uitharden en hoe je nieuwe inkten kan inpassen in je productieproces.

10.00 – 10.30u: UV-LED droging, Jos De Groote – Managing Director bij Sadechaf

Sadechaf heeft meer dan 40 jaar ervaring opgebouwd in technologie voor UV-uitharding. Ze zijn dan ook zeer goed geplaatst om de verschillende systemen (klassiek UV tot UV-LED) te benchmarken.

Pauze

11.00 – 11.30u: UV-LED inkten, Mark Heylen – Global R&D en Technical Director Narrow Web bij de Flint Group

UV-LED inkten in detail!

11.30 – 12.00u: Praktijk-testimonial

12:00u – 13.00u: Netwerken

Hierbij is er de mogelijkheid om in kleine groep te netwerken (vragen, discussiepunten, …) tussen deelnemers en experten.

Inschrijven

Deze masterclass kan kosteloos gevolgd worden dankzij de financiële inbreng van Sadechaf. Deelnemen kan via onderstaand inschrijvingsformulier. Hierbij ontvang je één dag voor aanvang van de masterclass een link om in te loggen. 


Dit initiatief kadert binnen het industrie-partnership dat VIGC is aangegaan met technologiepartners Agoria en Sirris met goedkeuring van VLAIO. Voor meer info over het industriepartnerschap zie: https://www.industriepartnerschap.be/over

Kostprijs

Inschrijven

KMO Portefeuille
Erkenningsnummer: DV.O101579

Organisator(en)

VIGC

Inschrijven