Intro Flexo printing

  • 14/05/2024
  • 1:00 pm - 5:00 pm
  • Kantoor Esko
    Gent
  • Vanaf €278

Omschrijving

Wie ooit kennismaakte met drukken, hetzij als operator, als manager of als aankoper, kreeg steevast offset voorgeschoteld. Zeker als het topkwaliteit moest zijn. Ook helio (gravure) stond hoog aangeschreven, zeker voor de grotere runs. En er bestond ook iets als flexo. Tot voor enkele jaren liep men niet al te hoog op met de kwaliteit maar daar is gaandeweg verandering in gekomen. In deze nichemarkt van de grafische industrie werd flink gewerkt door deze drukkerijen en hun toeleveranciers. In die mate zelfs, dat het niveau van offset en helio benaderd of zelfs geëvenaard werd. Maar wat is dat nu precies, flexo? Hoe zit dat nu precies in elkaar en hoe is men die kwaliteit gaan opvijzelen? Dat leer je in deze sessies. Veel voorkennis is er niet nodig. Behalve wat basistermen van de druktechniek zoals quadri-druk, rasterdruk, spotkleuren. De drempel is niet zo hoog.

Doelgroep

Drukwerk aankopers en verkopers, marketeers, ontwerpers, studenten uit een grafische of druktechnische richting of iedereen die interesse heeft in druktechniek of zijn kennis over flexo even wilt opfrissen.

Ontdek de kansen

Voor bepaalde opleidingen en adviesverlening is vaak gedeeltelijke of zelfs volledige steun mogelijk.

Ontdek de steunprogramma’s beschikbaar voor opleidingen, afhankelijk van het sectorfonds of paritair comité, dat op de deelnemers van toepassing is, op onze webpagina ‘subsidies’.

Kostprijs

Leden - €278
Niet-Leden - €405

Inschrijven

KMO Portefeuille
Erkenningsnummer: DV.O101579

Docent(en)

Kristof Lobeau
,

Kristof Lobeau is sinds 2023 freelance docent bij VIGC en heeft een rijkgevulde ervaring opgebouwd binnen de wondere wereld van de bedrukking van verpakkingen. Hij studeerde zelf af aan het Higro in 1993 en bleef ook nadien de hele tijd in de grafische sector actief. Vrij snel kwam hij in contact met verpakkingsdrukwerk en dat heeft hij nooit meer losgelaten. Beginnen deed hij bij Drukkerij Danneels in Poperinge. Nadien volgden Athena Graphics (Roeselare) en Drukkerij Dejonghe (Ieper). Hij kon in die drie bedrijven kennis maken met de diverse druktechnieken maar toch werd flexo z’n grote passie. Gaandeweg groeide ook de overtuiging dat standaardisering en digitalisering de enige en juiste weg is voor een kwalitatief en rendabel drukproces.

Organisator(en)

VIGC

Locatie

Kantoor Esko
Raymonde de Larochelaan 13
9051 Gent

Inschrijven

Intro Flexo printing 14/05/2024 (Leden) - €278
Intro Flexo printing 14/05/2024 (Niet-Leden) - €405