Masterclass. Optimalisatie van OEE in flexo (Deel 2)

 • 18/04/2024
 • 9:00 am - 4:00 pm
 • Hybrid Software
  Merelbeke
 • Gratis

Omschrijving

Productiviteitsverbeteringen door OEE en het beter integreren van digitale oplossingen bij flexo drukkerijen

Met deze masterclass willen we inzichten bieden in optimalisatie van de drukvariabelen, gericht op het identificeren en aanpakken van specifieke parameters, het minimaliseren van stilstand en het implementeren van best practices om de OEE op duurzame manier te verbeteren en willen we jullie vooral ook inspireren om in jullie bedrijf aan de slag te gaan om de OEE te verbeteren.

In het tweede deel (18 april 2024, 9u tot 16u) van deze tweedelige reeks gaan we dieper in op het verzamelen van deze data en hoe we die slim gaan gebruiken door te koppelen aan elkaar via de diverse platformen. We laten naast onze trainer Kristof Lobeau ook nog 5 sprekers aan het woord die uitleggen hoe ze de data slim verzamelen en/of koppelen aan andere toepassingen.

 • OEE in de drukkerijpraktijk (David Triulzi – Logica Software – in het Engels)
 • Overzicht beschikbare data in drukkerijen als basis voor optimalisatie (Kristof Lobeau – trainer VIGC)
 • Kleurtargets uit prepress gebruiken in meetsoftware (Carlen Claeys – Athena Graphics)
 • Inktgedrag, kleur en anilox digitaliseren (Printspector)
 • Anticiperen op betere OEE in prepress (Neal Inghelbrecht – Hybrid Software)
 • Systemen slim koppelen van software in drukkerijen (Dries Maerten – Conics)
 • Roundup : Waar liggen de kansen nu voor betere OEE? (Kristof Lobeau – trainer VIGC)

Let op! Je hoeft sessie 1 niet gevolgd te hebben om deel te nemen aan deze tweede sessie!

De grafische industrie zit al enkele decennia in een permanente transitie. De technologie is er enorm op vooruit gegaan, van de prepress tot het drukken zelf. Zo heeft ook flexo grote sprongen gemaakt, in die mate dat deze markt nog altijd groeiend is en aan steeds meer kwalitatieve behoeftes een antwoord kan bieden. Aan de andere kant verandert de vraag ook van eindklanten en worden ook steeds meer verpakking digitaal gedrukt. Traditionele flexodruk en digitale druk zijn inmiddels op vlak van drukkwaliteit mekaars evenknie geworden en dus zullen andere factoren beslissen waar een verpakking gedrukt zal worden. De voornaamste factoren zijn flexibiliteit en de prijs in functie van de (lage) oplage.

Met deze twee masterclasses wil VIGC de deelnemers meenemen in denkoefening hoe je van flexodruk een voorspelbaar proces kunt maken met zo kort mogelijke insteltijden en zo weinig mogelijk verlies aan grondstoffen (substraat, inkt, chemie zoals oplos- en wasmiddelen, energie).

Met deze masterclass willen we jullie inspireren om in jullie bedrijf aan de slag te gaan om de OEE te verbeteren.

#industriepartnerschap #sterkondernemen 

17 Vlaamse innovatiepartners, waarvan VIGC, slaan de handen in elkaar, onder leiding van Agoria en Sirris. Met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren.  

Dankzij de individuele en collectieve diensten van het industriepartnerschap kan u als Vlaams bedrijf rekenen op een schat aan expertise en jarenlange ervaring om uw technologische innovatie op te drijven in de 3 volgende thema’s : Digitalisering, Duurzaamheid &  Industrie 4.0. 

Kostprijs

Gratis

- €0

Inschrijven

Docent(en)

Kristof Lobeau
,

Kristof Lobeau is sinds 2023 freelance docent bij VIGC en heeft een rijkgevulde ervaring opgebouwd binnen de wondere wereld van de bedrukking van verpakkingen. Hij studeerde zelf af aan het Higro in 1993 en bleef ook nadien de hele tijd in de grafische sector actief. Vrij snel kwam hij in contact met verpakkingsdrukwerk en dat heeft hij nooit meer losgelaten. Beginnen deed hij bij Drukkerij Danneels in Poperinge. Nadien volgden Athena Graphics (Roeselare) en Drukkerij Dejonghe (Ieper). Hij kon in die drie bedrijven kennis maken met de diverse druktechnieken maar toch werd flexo z’n grote passie. Gaandeweg groeide ook de overtuiging dat standaardisering en digitalisering de enige en juiste weg is voor een kwalitatief en rendabel drukproces.

Locatie

Hybrid Software
Guldensporenpark 18
9820 Merelbeke België

Inschrijven