Masterclass – Efficiënter produceren via een gedigitaliseerd productieproces

  • 27/04/2023
  • 9:00 am - 3:00 pm
  • Online
  • Vanaf €372

Omschrijving

Slimme planning en automatisatie.

Laat je informeren en inspireren door domeinexperten

Een Masterclass bestaat uit twee delen. In een eerste deel gaan we theoretische en praktische kennis delen. Belangrijk om mee te geven, is dat we maximaal op interactie inzetten. In deel twee focussen we dan op echte praktijkvoorbeelden die jou zullen inspireren om de volgende stap in het innovatieproces van jouw onderneming te zetten. De domeinexperten die wij uitnodigen, zullen jou in deze Masterclass meegeven hoe een goed gedigitaliseerd productieproces je efficiëntie aanzienlijk kan verhogen.

Industriële revoluties

Na stoom, elektriciteit en computer zijn we aanbeland bij de 4de industriële revolutie: een samensmelting van de wereld van het internet met deze van de industriële productie. Deze samensmelting vertaalt zich binnen grafische productiebedrijven in geavanceerde planning en geautomatiseerde productie (drukwerkvoorbereiding, drukken, afwerking, verzending…). In deze Masterclass krijg je eerst een grondige introductie in de basisconcepten van Industrie 4.0 door de VIGC-expert waarna externe domeinexperten inzoomen op volgende aspecten: digitalisatie, geconnecteerde productie en planning.

Dagindeling

Introductie Industrie 4.0 (9.00 tot 12.00u)

Hierbij maak je kennis met de verschillende van de 4de industriële revolutie:

  • Principes: het ‘slim’ maken van productiemachines, toepassingen in onderhoud, digitalisatie en planning
  • Het toenemend gebruik van camera’s in het productieproces
  • Duurzaamheid
  • Analyse van de nieuwe generatie printers en drukpersen

Digitalisatie (13.00-13.30u)

De digitale feedback loop voor de operator op zijn productievloer • Rebekka Van Acker – OQuila

Efficiëntie (13.45 – 14.15u)

Efficiëntiemeting in grafische productie • Frans Vanhellemont – Business Development bij SpencerMetrics

Industrie 4.0 in de praktijk (14.30-15.00u)

Implementatie in een rotatiedrukkerij • Geert Bammens – Production & Project Manager bij Moderna Printing

Dit initiatief kadert binnen het industrie-partnership dat VIGC is aangegaan met technologiepartners Agoria en Sirris met goedkeuring van VLAIO. Voor meer info over het industriepartnerschap zie: https://www.industriepartnerschap.be/over

De Masterclass is beperkt in aantal deelnemers. De themadag kan online (ZOOM) gevolgd worden.

Kostprijs

Kostprijs voor deelname: 372 EUR. VLAIO neemt 70% van de kosten voor van deze Masterclass voor haar rekening binnen het Industriepartnerschap Agoria-Sirris-VIGC. Er kan dus geen KMO-P gebruikt worden.

#industriepartnerschap #sterkondernemen 

17 Vlaamse innovatiepartners, waarvan VIGC, slaan de handen in elkaar, onder leiding van Agoria en Sirris. Met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren.  

Dankzij de individuele en collectieve diensten van het industriepartnerschap kan u als Vlaams bedrijf rekenen op een schat aan expertise en jarenlange ervaring om uw technologische innovatie op te drijven in de 3 volgende thema’s : Digitalisering, Duurzaamheid &  Industrie 4.0. 

Kostprijs

Masterclass: Efficiënter produceren - €372

Inschrijven

Docent(en)

Fons Put
Senior Innovation Consultant,

Fons begon zijn carrière als service engineer bij de KODAK Graphic Division in Brussel. Na 2 jaar trad hij in de wereld van de kranten in de CONCENTRA groep: eerst als de coördinator voor de afdeling "Imaging" en later als de grafische/technische specialist.Sinds 11 jaar is Fons senior consultant bij VIGC. In deze functie voerde hij talrijke projecten op kleurmeting & normalisatie, publiceerde meerdere papers en doceert print professionals in de wereld van kleur.

Organisator(en)

VIGC

Locatie

Online

Inschrijven

Masterclass Efficiënter produceren 27/04/2023 - €372