Masterclass – Efficiënter produceren via een gedigitaliseerd productieproces

Volzet

Helaas, dit event is volzet! Al gaan we ze zeker nog herhalen. Wilt u zich vrijblijvend op de wachtlijst inschrijven? Laat dan hier uw e-mail adres achter. Wij contacteren u zodra er een nieuwe datum bekend is.

  • 20/06/2024
  • 9:00 am - 3:00 pm
  • Online

Omschrijving

Van Industrie 4.0 naar Industrie 5.0.

Laat je informeren en inspireren door domeinexperten

Een Masterclass bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit een introductie waarin relevante begrippen van een gedigitaliseerd productieproces worden verklaard. Dit deel neemt het VIGC op zich. In deel twee gaan uitgenodigde domeinexperten dieper in op de verschillende aspecten van digitalisatie, geconnecteerde productie en planning.

Industriële revoluties

‘Industrie 4.0’ werd sinds 2015 gezien als dé methode om je bedrijf te organiseren. Dit is niet langer het geval: de Europese commissie stelt duidelijk dat om de Europese doelstellingen voor 2030 te halen een nieuwe ‘Industrie 5.0’ – aanpak nodig is. In deze masterclass laten we je kennismaken wat deze transitie inhoudt en illustreren dit met voorbeelden uit de DRUPA-vakbeurs.

Dagindeling

Introductie Industrie 4.0 en de transitie naar Industrie 5.0 (9.00 tot 12.00u)

Hierbij maak je kennis met de eigenschappen inzake industriële evolutie:

Leerdoelen:

  • Een beeld vormen van de impact van innovaties in de industrie
  • De basisprincipes van ‘Industrie 4.0’ en de transitie naar ‘Industrie 5.0’ begrijpen
  • De sterkte en mogelijkheden van inline-datacollectie correct inschatten
  • Het belang van duurzame industriële ontwikkeling inzien
  • Inzicht in ‘slimme’ kenmerken van grafische productiemachines

Domeinexperten (13.00-15.00u)

Domeinexperten zoomen in op digitalisatie, geconnecteerde productie en planning

Dit initiatief kadert binnen het industrie-partnership dat VIGC is aangegaan met technologiepartners Agoria en Sirris met goedkeuring van VLAIO. Voor meer info over het industriepartnerschap zie: https://www.industriepartnerschap.be/over

De Masterclass is beperkt in aantal deelnemers. De themadag kan online (ZOOM) gevolgd worden.

#industriepartnerschap #sterkondernemen 

17 Vlaamse innovatiepartners, waarvan VIGC, slaan de handen in elkaar, onder leiding van Agoria en Sirris. Met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren.  

Dankzij de individuele en collectieve diensten van het industriepartnerschap kan u als Vlaams bedrijf rekenen op een schat aan expertise en jarenlange ervaring om uw technologische innovatie op te drijven in de 3 volgende thema’s : Digitalisering, Duurzaamheid &  Industrie 4.0. 

Kostprijs

Masterclass - Efficiënter produceren via een gedigitaliseerd productieproces - €0

Docent(en)

Fons Put
Senior Innovation Consultant,

Fons begon zijn carrière als service engineer bij de KODAK Graphic Division in Brussel. Na 2 jaar trad hij in de wereld van de kranten in de CONCENTRA groep: eerst als de coördinator voor de afdeling "Imaging" en later als de grafische/technische specialist.Sinds april 2006 is Fons senior consultant bij VIGC. In deze functie voerde hij talrijke projecten op kleurmeting & normalisatie, publiceerde meerdere papers en doceert print professionals in de wereld van kleur.

Organisator(en)

VIGC

Locatie

Online