Masterclass – Efficiënter produceren via een gedigitaliseerd productieproces

  • 18/06/2024
  • 9:00 am - 3:00 pm
  • Online
  • Gratis

Omschrijving

Slimme planning en automatisatie.

Laat je informeren en inspireren door domeinexperten

Een Masterclass bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit een introductie waarin relevante begrippen van een gedigitaliseerd productieproces worden verklaard. Dit deel neemt het VIGC op zich. In deel twee gaan uitgenodigde domeinexperten dieper in op de verschillende aspecten van digitalisatie, geconnecteerde productie en planning.

Industriële revoluties

Na stoom, elektriciteit en computer zijn we aanbeland bij de 4de industriële revolutie: een samensmelting van de wereld van het internet met deze van de industriële productie. Deze samensmelting vertaalt zich binnen grafische productiebedrijven in geavanceerde planning en geautomatiseerde productie (drukwerkvoorbereiding, drukken, afwerking, verzending…). In deze Masterclass krijg je eerst een grondige introductie in de basisconcepten van Industrie 4.0 door de VIGC-expert waarna externe domeinexperten inzoomen op volgende aspecten: digitalisatie, geconnecteerde productie en planning.

Dagindeling

Introductie Industrie 4.0 (9.00 tot 12.00u)

Hierbij maak je kennis met de verschillende van de 4de industriële revolutie:

Leerdoelen:

  • Een beeld vormen van de impact van innovaties in de industrie
  • De basisprincipes van ‘Industrie 4.0’ begrijpen
  • De sterkte en mogelijkheden van inline-datacollectie correct inschatten
  • Het belang van duurzame industriële ontwikkeling inzien
  • Inzicht in ‘slimme’ kenmerken van grafische productiemachines

Domeinexperten (13.00-15.00u)

Domeinexperten zoomen in op digitalisatie, geconnecteerde productie en planning

Dit initiatief kadert binnen het industrie-partnership dat VIGC is aangegaan met technologiepartners Agoria en Sirris met goedkeuring van VLAIO. Voor meer info over het industriepartnerschap zie: https://www.industriepartnerschap.be/over

De Masterclass is beperkt in aantal deelnemers. De themadag kan online (ZOOM) gevolgd worden.

#industriepartnerschap #sterkondernemen 

17 Vlaamse innovatiepartners, waarvan VIGC, slaan de handen in elkaar, onder leiding van Agoria en Sirris. Met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren.  

Dankzij de individuele en collectieve diensten van het industriepartnerschap kan u als Vlaams bedrijf rekenen op een schat aan expertise en jarenlange ervaring om uw technologische innovatie op te drijven in de 3 volgende thema’s : Digitalisering, Duurzaamheid &  Industrie 4.0. 

Kostprijs

Gratis

Masterclass: Efficiënter produceren - €0

Inschrijven

Docent(en)

Fons Put
Senior Innovation Consultant,

Fons begon zijn carrière als service engineer bij de KODAK Graphic Division in Brussel. Na 2 jaar trad hij in de wereld van de kranten in de CONCENTRA groep: eerst als de coördinator voor de afdeling "Imaging" en later als de grafische/technische specialist.Sinds april 2006 is Fons senior consultant bij VIGC. In deze functie voerde hij talrijke projecten op kleurmeting & normalisatie, publiceerde meerdere papers en doceert print professionals in de wereld van kleur.

Organisator(en)

VIGC

Locatie

Online

Inschrijven

Masterclass Efficiënter produceren 18/06/2024 - €0