Masterclass Cybersecurity – “Wanneer doe je genoeg?”

 • 30/11/2023
 • 9:00 am - 5:00 pm
 • HP offices
  Diegem
 • Gratis

Omschrijving

Ransomware, hacking, data breaches… we lezen er dagelijks over in de pers. De frequentie van dergelijke incidenten is inmiddels zo hoog dat dit stilaan nieuws in de zijlijn wordt. Voor de getroffen bedrijven en personen zijn cyberincidenten echter allesbehalve triviaal. Recent nog werd in Italië Pixartprinting (Cimpress group) getroffen door een cyberaanval. Ook in het VK werd een bedrijf ‘aangevallen’. Voorkom dat uw bedrijf wordt opgezadeld met een digitale lockdown of erger! De directe kosten en nevenschade kunnen immers hoog oplopen, en uw onderneming zwaar impacteren.

Waarom deze masterclass?

Klanten vertrouwen u met hun gegevens. Door digitale printtechnologie en een nieuwe manier van papieren communicatie (kleinere oplages en personalisatie) worden steeds meer data door de klant aan het grafisch bedrijf aangeleverd. Dat vereist dat u er als een goede huisvader mee omgaat, conform de regelgeving, en dus dat u er zorg voor draagt dat die gegevens veilig zijn bij u.

Maar natuurlijk is het dikwijls moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien als het om cybersecurity gaat. Wanneer doe je “genoeg” aan cybersecurity?

Wat kunt u verwachten?

• ICT – historie en recente ontwikkelingen
• Cybersecurity technology basics – wat moet je weten om mee te kunnen praten over cybersecurity
• Cybersecurity frameworks – dit helpt om een goede cybersecuritystructuur op te zetten
• Cybersecurity next step – welk gesprek ga je in je eigen organisatie aan met de verworven kennis?

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor:

 • alle grafische bedrijven die van zichzelf vinden dat hun cyberveiligheid nog te veel een ad-hoc gebeuren is;
 • startende grafische bedrijven die cybersecurity meteen goed willen aanpakken;
 • kmo’s die voorheen nog niet veel aandacht aan cybersecurity schonken.

Uw lesgever 

Jerry Lenaerts

In 2021 behaalde Jerry zijn certificaat Cybersecurity aan de Harvard University, zijn verworven inzichten brengt hij behapbaar voor iedereen in deze Masterclass.

Praktisch

 • Deze masterclass zal fysiek doorgaan
 • De sessies worden in het Nederlands gegeven.

#industriepartnerschap #sterkondernemen 

17 Vlaamse innovatiepartners, waarvan VIGC, slaan de handen in elkaar, onder leiding van Agoria en Sirris. Met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen bieden ze een geïntegreerde dienstverlening aan om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren.  

Dankzij de individuele en collectieve diensten van het industriepartnerschap kan u als Vlaams bedrijf rekenen op een schat aan expertise en jarenlange ervaring om uw technologische innovatie op te drijven in de 3 volgende thema’s : Digitalisering, Duurzaamheid &  Industrie 4.0. 

Kostprijs

Gratis

Inschrijven

Docent(en)

Jerry Lenaerts
IT specialist,

Al op zeer jonge leeftijd was Jerry benieuwd naar ontwikkelingen op IT gebied en welke mogelijkheden deze in de toekomst zouden bieden. Na het afronden van zijn IT opleiding is hij dan ook de IT-wereld ingerold. Hier heeft hij verschillende rollen vervuld en zodoende aan brede kennis van alle IT aspecten opgedaan. Omdat hij opmerkte dat verandertrajecten in organisaties meestal niet succesvol zijn, richt hij zich nu op de brede scope van verandertrajecten, waardoor hij al talloze organisaties heeft geholpen om duurzaam te veranderen. In 2021 behaalde Jerry zijn certificaat Cybersecurity aan de Harvard University. In zijn vrije tijd coacht hij TEDx sprekers.

Locatie

HP offices
Diegem

Inschrijven