Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop PDF update

28 mei

13:00 – 16:30

VIGC Academy Turnhout

Vanaf €255

Omschrijving

PDF/X-4 heeft sinds 2016 heel wat nieuwigheden geïntroduceerd. Ook binnen de Ghent Workgroup werd er gewerkt aan specificaties die gebaseerd zijn op PDF/X-4. Gezien dit een grote verandering is en er nieuwe functionaliteiten worden toegelaten zoals live transparantie, PDF-lagen, JPEG2000-compressie, RGB inhoud, enz. is een grondige praktijkkennis binnen het grafisch bedrijf zeker aan te raden.

We zoomen tijdens deze workshop meer specifiek iin op de nieuwigheden m.b.t. PDF/X-4. Daarnaast krijg je ook meer inzicht in een aantal basisbegrippen zoals ‘overdruk’, ‘transparantie’ en de ‘9 redenen waarom je moet preflighten’.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

  • Rondreis door 15 jaar PDF-standaardisatie
  • Nieuwigheden in PDF/X-4
  • GWG standaarden gebaseerd op PDF/X-4
  • Opzetten van een workflow gebaseerd op PDF/X-4 of GWG2015

De workshop is doorspekt met praktische voorbeelden en demo’s. Van alle onderwerpen zijn er screenshots die de principes en werking verduidelijken.

Elke deelnemers ontvangt een GRATIS exemplaar van het GWG2015 PDF/X workflow document. Na elk onderdeel is er ruimte tot vragen, zodat u na de workshop snel aan de slag kan gaan.

Doelgroep

Iedereen die betrokken is in de creatie en verwerking van PDF documenten. O.a.

  • Grafische vormgevers, designers en reclamebureaus
  • Technische medewerkers bij drukkerijen
  • Technische medewerkers bij Brand Owners 

Voorkennis PDF en PDF-standaarden zijn een pluspunt, maar niet noodzakelijk.

Kostprijs

Leden: 255 €
Niet leden: 365 €

Erkenningsnummer: DV.O101579

Verhinderd voor deelname? Laat zo snel mogelijk iets weten. Bij annulatie minder dan twee dagen vóór de opleiding wordt het volledige bedrag van de opleiding aangerekend. Raadpleeg onze annulatievoorwaarden voor meer informatie.

Docent

Didier Haazen – VIGC Senior Innovation Consultant

Didier assisteert regelmatig bedrijven, designers, reclamebureaus bij correcte implementatie van PDF en het gebruik van de juiste instellingen in bv. Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop. Didier is hét aanspreekpunt voor al uw PDF-problemen en workflow-uitdagingen binnen VIGC.

VIGC Academy

Het VIGC Academy opleidingscentrum heeft een ruime aanbod aan opleidingen. En we werken voordurend verder om het aanbod uit te breiden en te optimaliseren. Het is onze ambitie om deze opleidingen op een kwalitatief hoog niveau de kwaliteit te houden. Het opleidingscentrum bevindt in de oude legerkazerne Campus Blairon. U kan ons opleidingscentrum ook huren als vergaderzaal.

Gegevens

Datum:
28 mei
Tijd:
13:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisatoren

Printmediatrainingen
VIGC

Locatie

VIGC Academy
Campus Blairon 5
Turnhout, Antwerpen 2300 België
+ Google Maps
Telefoon:
+32 14 40 39 90
Website:
www.vigc.be