Agenda

Kostprijsbewust produceren

 Wat?

Je leert de uurkostprijs opstellen van een kostenplaats zoals een prepressinstallatie, een pers of een afwerkingsmachine. Dit systeem is bruikbaar voor alle grafische bedrijven: prepress, offset, diepdruk en zeefdruk en andere productiemethodes.

Elke vorm van kostprijsberekening is gebaseerd op een systeem. We analyseren de voor- en de nadelen van de full-costing, direct costing en activity based costing. We werken in excel, dus je brengt best je eigen notebook mee. Nadien wordt het systeem toegepast aan de hand van 2 case-studies.
De voorbeelden zijn zo gekozen dat ze rechtstreeks in het bedrijf kunnen toegepast worden. Iedereen gaat naar huis met praktische boordtabellen waarin de eigen cijfers makkelijk ingebracht kunnen worden.

kostprijsbewust

Verder gaan we ook dieper in op het FEBELGRA-systeem (full-costing).

Maar kostprijsberekening is meer. Het biedt de aanzet tot een management-information-systeem: hoe rendabel is een machine, een job, een klant. Om op die manier tot profielen te komen van klanten en orders met de grootste toegevoegde waarde.

Voor wie?

Er is geen basiskennis vereist, ook geen boekhouden of economie.

Verhinderd voor deelname? Laat zo snel mogelijk iets weten. Bij annulatie minder dan twee dagen vóór de opleiding wordt het volledige bedrag van de opleiding aangerekend. Raadpleeg onze annulatievoorwaarden voor meer informatie.

Subsidies bij opleiding

KMO-portefeuille:  Het VIGC is erkend voor opleidingen binnen het kader van de KMO-portefeuille (erkenningsnummer: DV.O101579).

Kostprijs

  VIGC leden niet leden
Eerste deelnemer 510 euro 730 euro
Elke volgende deelnemer 360 euro 510 euro

Spreker

  • Marc Mombaerts

    Hogeschooldocent & Grafisch deskundige

Datums